Broodje gezond en pak koffie populairst in tankshop

Een broodje gezond uit de bakery; een Red Bull als drankje en een pak koffie als vergeten boodschap. Dit zijn de populairste aankopen in de tankshops van tankstations in Nederland. Dat blijkt uit cijfers van tws.nl, het kenniscentrum van de tankstationbranche.

De tijden dat de automobilist alleen voor brandstof, een pakje sigaretten en een litertje olie naar het tankstation ging liggen allang achter ons.

Het tankstation wordt met een uitgebreide shop compleet met bakery en bescheiden supermarkt door veel klanten gezien als reden op zich voor een bezoek. Dat daarnaast ook nog wordt getankt is meegenomen.

Frisdrank en sigaretten

De populairste artikelen die over de toonbank gaan zijn nog altijd drank en sigaretten. Daarbij nemen Red Bull en Marlboro de vaste eerste plaatsen in. De top tien van meest verkochte items in de tankshop bestaat overigens alleen uit frisdranken en rookwaren:

1-Red Bull 25 cl

2-Marlboro box 19

3-Coca Cola regular 50 cl

4-AA-drink 50 cl

5-Chocomel 30 cl

6-Mascotte

7-Rizla

8-Marlboro box 23

9-Coca Cola blik 33 cl

10-Spa reine 50 cl

Filet americain

Tankstations met een bakery doen het beste zaken met een broodje gezond nipt gevolgd door het pistoletje filet americain. Het  aloude broodje Bal is pas op de zevende plaats terug te vinden:

1-Gezond

2-Filet americain

3-Kaas

4-Kipfilet

5-Saucijzenbroodje

6-Ham,kaas

7-Bal

8-Ei

9-Beenham

10-Kip kerrie.

Vergeten boodschap

Naast de impulsaankopen wordt het tankstation vaak bezocht door klanten die even iets niet in huis hebben. Hieruit blijkt dat we thuis vaak zonder koffie zitten. De gehele top tien van de zogeheten vergeten boodschap bestaat dan ook uit koffieproducten:

1-Melitta

2-Jacobs

3-Dallmayr

4-Tchibo

5-Onko

6-Halvamel

7-Aroma Rood

8-Senseo

9-Super Megabeutel

10-Melitta Harmonie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

3 reacties op “Broodje gezond en pak koffie populairst in tankshop”

Frank Lejeune|13.10.11|17:23

Volgens mij gaat dit lijstje vooral over de koffie die aan de Duitse klanten wordt verkocht. Die kopen massaal in bij tankstations over de grens. Dat dat een mooie handel bewijst dit lijstje wel. Maar voor de vergeten boodschap van de Nederlandse klant is deze lijst niet representatief.

Fred Kramer|18.10.11|09:59

Wat de koffie betreft zou je wel eens gelijk kunnen hebben

Jeroen|28.03.12|13:21

Ik kocht wel eens een pondspak koffie bij de Shell maar het lijkt wel of die elke keer de prijs verhogen.
En samen met de prijsverhoging van 4,5 procent die Douwe Egberts eerder doorvoerde betaal je € 6,50 voor 500 gram. Neuh, laat maar, ik ga wel naar de C1000

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.