rechtbank, eis, tankstation

Tankstation-overvaller met spijt hoeft niet de gevangenis in

De man die vorig jaar september een tankstation aan de Pasteurlaan in Oosterhout overviel hoeft niet de cel in. Hij heeft een voorwaardelijke celstraf gekregen van zes maanden en een werkstraf van 240 uur.

Omdat de 32-jarige man uit Woudrichem zichzelf meteen aangaf bij de politie en daarna zijn excuses aan de pompbediende aanbood, is veroordeling mild.

Aanhouding

De man verklaarde ten tijde van zijn aanhouding dat hij de overval pleegde omdat het “niet goed met hem ging.”

Hij zei dat hij ten tijde van de overval veel drugs en drank gebruikte en paranoïde was. De rechtbank ziet de overval als een schreeuw om hulp en nam de eis van de officier van justitie over, meldt BN de Stem.

Pompstation

De advocaat A. Nunninkhoven typeerde zijn cliënt eerder als een ‘atypische verdachte’. “Hij had het pompstation in Oosterhout nog niet overvallen of hij belde zijn ouders om te zeggen dat hij iets stoms had gedaan,” zegt de advocaat.

“Daarop wist hij niet hoe snel hij met zijn vader naar het politiebureau moest gaan om zich te melden. En later zocht hij de vrouwelijke pompbediende die hij bedreigd had op om zijn excuses te maken.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.