rechtbank

Benzinedief Zwolle krijgt een celstraf van 6 maanden

Een 55-jarige benzinedief uit Zwolle is tot zes maanden cel veroordeeld door de politierechter in Zutphen. Hij reed bijna een tankstationmedewerker aan nadat hij weg wilde rijden zonder voor zijn brandstof te betalen. Het pompstation krijgt de gestolen benzine vergoed; 92 euro.

De man reed in een paar maanden tijd twee keer weg zonder te betalen bij een Esso pompstation in Apeldoorn. Bij de tweede keer merkte de medewerker dat er iets niet klopte en liep naar buiten. Toen de medewerker voor de auto stond reed de verdachte vol gas weg. De medewerker raakte niet gewond.

Inbraak

De verdachte stond ook terecht voor een andere inbraak in Apeldoorn. Omdat de man niet bij de zitting aanwezig wilde zijn, vroeg de officier van justitie de politierechter om zes maanden celstraf. De politierechter nam dit voorstel over, ook omdat de man al een strafblad van 44 pagina’s had, zo meldt De Stentor.

Medewerkers van tankstations wordt bij overvaltrainingen afgeraden om zelfstandig achter benzinedieven aan te gaan. Voor hun eigen veiligheid kunnen zij beter alle kenmerken van de auto noteren en daarna de politie bellen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.