BETA: ‘blijf actief attenderen op mondkapjesplicht’

De Belangenvereniging Tankstations (BETA) roept tankstations op om klanten in de shop actief te blijven aanspreken op de mondkapjesplicht. Het is voor pomphouders niet altijd duidelijk of ze in de tankshops moeten handhaven op het dragen van mondkapjes door klanten, stelt de belangenvereniging. 

Volgens BETA is er vanuit de overheid geen handhavingsplicht voor de winkeliers en klanten hoeven ook niet geweigerd te worden wanneer zij ervoor kiezen geen mondkapje te dragen. Wel hebben winkeliers een ‘actieve informatieplicht’ naar de klanten en moeten ze de consument wijzen op de verplichting van het dragen van een mondmasker. Het is belangrijk dat tankstations nagaan of dit inderdaad gebeurt in de shop, aldus BETA.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.