Algemeen directeur Freek van Beek verlaat Lekkerland Nederland

Algemeen directeur Freek van Beek verlaat Lekkerland Nederland

Algemeen directeur Freek van Beek heeft per 1 december 2022 Lekkerland Nederland verlaten.Foto: Lekkerland

Algemeen directeur Freek van Beek van Lekkerland Nederland heeft per 1 december 2022 het bedrijf verlaten. Dat heeft de groothandel uit Son donderdag bekend gemaakt. Van Beek werkte sinds 2014 voor Lekkerland.

Zoals veel bedrijven staat Lekkerland Nederland op het moment voor vele uitdagingen, zo licht de groothandel toe. De Lekkerland Group en Van Beek zijn na meerdere gesprekken tot de conclusie gekomen dat de visie die ze voor de Nederlandse organisatie hebben onvoldoende bij elkaar past. Marc Lanneau, algemeen directeur van de Belgische nationale onderneming Conway, heeft per 1 december 2022 de functie van Van Beek op interim-basis overgenomen. Lanneau bekleedt reeds sinds 2000 diverse functies bij de Lekkerland Groep. Hij blijft daarnaast algemeen directeur van Conway België.

Belangrijke afzetmarkt

Freek van Beek kwam in september 2014 in dienst bij Lekkerland Nederland in Son. Ruim vier jaar later, in januari 2019, ging hij binnen het bedrijf aan de slag als CEO. Tankstations zijn voor Lekkerland een zeer belangrijke afzetmarkt. Honderden bemande tanklocaties in Nederland worden door de groothandel beleverd met eet- en drinkwaren. Speciaal voor petrol-ondernemers heeft het bedrijf recent een nieuwe werkmaatschappij opgericht: Convenience Retail Solutions (CRS). CRS heeft als primair doel de petrolbranche relevanter, winstgevender en toekomstbestendig te maken.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.