AVIA Nieuwegein A27

AVIA Nederland tankstation rijker, maar twee shops armer

Foto: AVIA Weghorst

AVIA heeft een nieuw tankstation aan het netwerk toegevoegd: AVIA Nieuwegein. Net voor de jaarwisseling maakten de kleuren van OK plaats voor die van de nieuwe uitbater. De locaties in de Noord-Hollandse plaatsen Middenmeer en Zwanenburg gaan onbemand verder. 

Tankstation De Knoest aan de A27 (foto) wordt aan het begin van het voorjaar nog eens verbouwd. Er komt dan een shop met de formule Hush. Het zal daarmee de zesde locatie worden van AVIA Weghorst waar onder andere vers belegde broodjes, snacks, pizzabroodjes, salades en smoothies te koop zijn. Tijdens de afgelopen tankstationveiling bracht Weghorst Beheer het hoogste bod uit op het station: 5.251.000 euro.

AVIA XPress

Terwijl er dus een nieuwe shop in het netwerk bijkomt, verdwijnt ruim honderd kilometer verderop de shop van AVIA-tankstation Middenmeer juist. De locatie van AVIA Marees aan de Brugstraat gaat namelijk onbemand verder en wordt een AVIA XPress. Fred, die het tankstation in de Kop van Noord-Holland runde, stopt daarmee na 41 jaar als stationsmanager. Op Facebook wordt met teleurstelling gereageerd op het besluit. “Je werd er altijd goed geholpen door de mensen die daar aan het werk waren”, schrijft een van de vaste klanten.

(De tekst gaat verder onder de afbeelding)

AVIA Marees Middenmeer Fred
AVIA Middenmeer gaat onbemand verder. Foto: AVIA Marees

Iets verderop, in Zwanenburg, gaat nog een tankstation van AVIA Marees zonder shop verder. De gezichten van de locatie aan de Dennenlaan, Jaap en Anita, stoppen eveneens na tientallen jaren met hun functie. Ze waren er respectievelijk 40 en 25 jaar actief. “Ze gaan het iets rustiger aan doen maar stoppen zeker niet helemaal. De garage blijft vier dagen per week geopend. We kijken terug op een fijne samenwerking en zijn blij dat we ook de komende jaren nog op de steun en inzet van Jaap en Anita mogen rekenen”, laat AVIA Marees weten.

AVIA Nederland bestaat uit vijf leden: Achilles Brandstoffen Maatschappij, Marees & Kistemaker, SO Retail, Vollenhoven Olie en Weghorst Tankstations. Samen beheren zij 365 tankstations door heel Nederland.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.