GripHero handschoenen laadpaal

‘Laadpalen bron van ziektes en bacteriën’

Bron: GripHero persbericht

Het Britse GripHero waarschuwt voor het risico op besmettingen via de handgrepen van oplaadpunten. Vatbare bestuurders van elektrische auto’s kunnen gevoelig zijn voor de vervuilingen en bacteriën die achterblijven op de laders, stelt het bedrijf. 

Volgens Oli Yeo, directeur van GripHero, zijn tankstations afgestemd op het idee om automobilisten te beschermen tegen contact met de handgrepen van de brandstofpomp. Diesel, benzine of andere brandstoffen kunnen namelijk zorgen voor vieze handen wanneer dit uit de slang lekt. “Met EV-oplaadpunten is er geen overdracht van brandstofresten, maar dat is verre van het volledige verhaal. Zodra je je realiseert dat handen regelmatig ziektes, ziektekiemen en verontreinigingen overdragen, wordt het duidelijk dat de algemene gezondheid en het welzijn van alle klanten op het spel staat.”

Zeven keer overdraagbaar

Volgens de maker van handschoendispensers blijkt dat oplaadpunten ziektekiemen bevatten waarvan is aangetoond dat ze maar liefst zeven keer overdraagbaar zijn op anderen voordat ze de huid verlaten. Terwijl de aandacht van de wereld sterk is gericht op het voorkomen van de verspreiding van het coronavirus, worden ook andere ziekten, verontreinigingen, biologische gevaren, virussen en chemicaliën doorgegeven van de hand van de ene EV-bestuurder naar de volgende gebruiker via het oplaadpunt, aldus GripHero.

Ook zou uit het onderzoek van Busbud, waar de onderneming zich op baseert, blijken dat van de bacteriën die werden aangetroffen op de laadpalen, meer dan 5 procent gram-negatieve staafjes waren. Dat houdt in dat ze vaak resistent zijn tegen antibiotica en dodelijke infecties zoals meningitis en longontsteking kunnen veroorzaken.

Bescherming tegen bacteriën

Handbescherming, gemonteerd aan de laadpaal, zou volgens het bedrijf een oplossing bieden tegen het probleem. Dat vormt namelijk een barrière tussen de hand en externe oppervlakken. “Covid-19 heeft het probleem aan het licht gebracht, maar het is slechts het topje van de ijsberg. Door klanten gemakkelijk toegankelijke handbescherming te bieden, wordt het probleem van ziekte of overdracht van verontreinigingen aangepakt. Het installeren van handbeschermingsdispensers is een eenvoudige en gemakkelijke stap om automobilisten te beschermen in de nieuwe post-covid-wereld.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.