GripHero handschoenen laadpaal

‘Laadpalen bron van ziektes en bacteriën’

Het Britse GripHero waarschuwt voor het risico op besmettingen via de handgrepen van oplaadpunten. Vatbare bestuurders van elektrische auto’s kunnen gevoelig zijn voor de vervuilingen en bacteriën die achterblijven op de laders, stelt het bedrijf. 

Volgens Oli Yeo, directeur van GripHero, zijn tankstations afgestemd op het idee om automobilisten te beschermen tegen contact met de handgrepen van de brandstofpomp. Diesel, benzine of andere brandstoffen kunnen namelijk zorgen voor vieze handen wanneer dit uit de slang lekt. “Met EV-oplaadpunten is er geen overdracht van brandstofresten, maar dat is verre van het volledige verhaal. Zodra je je realiseert dat handen regelmatig ziektes, ziektekiemen en verontreinigingen overdragen, wordt het duidelijk dat de algemene gezondheid en het welzijn van alle klanten op het spel staat.”

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.