Avondklokmaatregelen blijven voorlopig toch gelden voor tankstations

De avondklok blijft vooralsnog van kracht. Hoewel de rechtbank in Den Haag dinsdagochtend besloot dat de maatregel per direct werd opgeheven, draaide het gerechtshof dat oordeel in de avond weer terug. In een rommelig verlopen kort geding, dat werd aangespannen door de Staat, bepaalde de rechter dat het voorlopig verboden blijft om tussen 21.00 uur en 04.30 zonder geldige reden de straat op te gaan. De bestaande avondklokmaatregelen voor tankstations blijven daarmee ook van kracht. 

Vrijdag volgt het hoger beroep tegen de uitspraak, waarin de Staat het per direct afschaffen van de avondklok door de rechtbank aanvecht. De uitspraak die dinsdagavond werd gedaan, ging over een schorsing van die eerdere uitspraak tot het hoger beroep vrijdag daadwerkelijk dient. Dit zogenaamde schorsingsincident eindigde in het voordeel van het kabinet. De avondklok wordt dus niet afgeschaft voordat het hoger beroep is geweest.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Onderwerpen: ,

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.