Kabinet verlengt avondklok tot en met 2 maart, kleine versoepeling voor tankstations

Het demissionaire kabinet verlengt de avondklok tot 2 maart. Daarmee blijft de maatregel nog zeker drie weken van kracht. Tankstations mogen de shops sinds 10 februari wel anderhalf uur eerder volledig openen. Dat werd afgelopen week bekend na overleg tussen zes brancheorganisaties, verschillende ministeries en een corona-crisisteam.

Hoewel de avondklok tot 04.30 uur loopt, mogen tankstations sinds zaterdag 23 januari geen levensmiddelen verkopen tot 06.00 uur. De verplichte sluitingstijd van een deel van de tankshop komt dus niet overeen met de uren waarin de avondkok van kracht is. Voor Pomphouders is het in de nachtelijke uren alleen toegestaan om brandstoffen en ‘aanverwante artikelen’ te verkopen. Na de verlenging op 10 februari hoeven artikelen zoals frisdrank, snacks en koffie niet meer afgedekt te worden na 04.30 uur.

Overleg

Eerder noemde Erik de Vries van brancheorganisatie NOVE de versoepeling al een ‘kleine verlichting voor de tankstations’. Ook werd na de gesprekken van vorige week woensdag bekend dat de ministeries op verzoek van de zes brancheorganisaties kijken naar de mogelijkheid om een standaard poster ter beschikking te stellen. Daar zou informatie op moeten komen over het verbod op de verkoop van levensmiddelen tijdens de avondklok.

Het is mogelijk dat de avondklok eerder dan de geplande datum opgeheven wordt, maar dat kan alleen als de besmettingscijfers dat toelaten. BOVAG, NOVE, VNPI, TLN, evofenedex en Vern blijven in gesprek met de overheid.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.