Kabinet verlengt avondklok tot en met 2 maart, kleine versoepeling voor tankstations

Het demissionaire kabinet verlengt de avondklok tot 2 maart. Daarmee blijft de maatregel nog zeker drie weken van kracht. Tankstations mogen de shops sinds 10 februari wel anderhalf uur eerder volledig openen. Dat werd afgelopen week bekend na overleg tussen zes brancheorganisaties, verschillende ministeries en een corona-crisisteam.

Hoewel de avondklok tot 04.30 uur loopt, mogen tankstations sinds zaterdag 23 januari geen levensmiddelen verkopen tot 06.00 uur. De verplichte sluitingstijd van een deel van de tankshop komt dus niet overeen met de uren waarin de avondkok van kracht is. Voor Pomphouders is het in de nachtelijke uren alleen toegestaan om brandstoffen en ‘aanverwante artikelen’ te verkopen. Na de verlenging op 10 februari hoeven artikelen zoals frisdrank, snacks en koffie niet meer afgedekt te worden na 04.30 uur.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.