Als avondklok na 10 februari van kracht blijft, mogen tankstations anderhalf uur eerder volledig open

Als de avondklok ook na 10 februari van kracht blijft, mogen tankshops het gedeelte met levensmiddelen anderhalf uur eerder openen. Tot nu toe is de openingstijd nog 06.00 uur, maar dat verandert na een eventuele verlenging van de maatregel naar 04.30 uur. Dat was woensdag de uitkomst van een nieuw gesprek tussen de brancheorganisaties, verschillende ministeries en een corona-crisisteam.

Eerder waren de brancheorganisaties BOVAG, NOVE, VNPI, TLN, evofenedex en Vern het al eens met de ministeries over de versoepeling van de maatregel voor tankstations. Terwijl de avondklok tot 04.30 uur loopt, mogen tankstations tot 06.00 uur alleen brandstoffen en ‘aanverwante artikelen’ verkopen. Door de versoepeling hoeven levensmiddelen vanaf 10 februari na 04.30 uur niet meer afgeschermd te worden. Daarmee wordt de openingstijd gelijkgetrokken aan de eindtijd van de avondklok.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.