Tankstationformule TanQyou onthult deelautoconcept Vroomm

De Friese tankstationformule TanQyou komt met een nieuw deelautoconcept op de markt: TanQyou Vroomm. Dat heeft oprichter en directeur Jan Harmen Akkerman bekendgemaakt. Klanten kunnen de auto’s huren via een app op hun smartphone. “Een test met vier auto’s is succesvol verlopen en bewees dat er animo is voor deze service. In het komende half jaar zullen er tientallen auto’s geplaatst worden in Nederland”, verklapt Akkerman alvast.

TanQyou is vooral bekend als uitbater van onbemande tankstations. De Friese onderneming bestaat inmiddels drie jaar. “TanQyou Vroomm past in ons brede concept. Dienstverlening wordt steeds belangrijker voor de klant. Vergelijk het met de ouderwetse boedelbak, maar dan in een modern jasje. In plaats van een aanhanger kun je bij ons een complete auto huren.”

Smartphone-app

Via een applicatie op de smartphone kunnen klanten zien op welke locatie zo’n auto beschikbaar is. Akkerman: “Je kunt vervolgens kosteloos een beschikbaar exemplaar een kwartier reserveren. Na het maken van een reservering start een zandlopertje dat aangeeft hoeveel tijd je hebt om je reservering te verzilveren. Sta je naast het vervoermiddel, dan kun je via de app met de groene knop de portieren openen. Aan de hand van een tracking systeem weet de app wat je exacte positie is. Als je vervolgens op de bestuurdersstoel plaatsneemt, toont de app een donkergroene button waarmee je de auto kunt starten.”

Vervolgens kan de klant gedurende een periode van drie tot vier uur gebruikmaken van de auto. “Het enige dat je moet doen als je de auto terugbrengt, is deze aftanken bij het station waar je hem gehuurd hebt. Een sensor geeft aan wanneer de brandstoftank vol is. Als de knop op je app rood is, is de tank vol. Daarna moet je op de button ‘Transactie stoppen’ drukken en betaal je voor de gebruiksduur. Het huurtarief begint vanaf 4,95 euro per uur.”

Meer bieden dan brandstof

Volgens Akkerman verandert de wereld – en de kijk op mobiliteit – razendsnel. “Je moet met deze veranderingen meegaan en als bedrijf meer bieden dan enkel brandstof. Dat doen wij door vooruitstrevende tankstations te plaatsen en apps te ontwikkelen die het brandstofverbruik van klanten bijhouden, zodat ze hun verbruik en gebruik inzichtelijk krijgen.”

Sinds vorig jaar biedt TanQyou de eigen parkeerdienst TanQyou Park aan. Met deze app kunnen gebruikers snel en eenvoudig hun parkeerkaartje aanschaffen. De dienst is inmiddels in meer dan tachtig gemeenten te gebruiken. Aan het downloaden en registreren zijn geen kosten verbonden.

Benieuwd naar de plannen van TanQyou? In TankPro Magazine nummer 1 2019 vind je een uitgebreid interview met directeur Jan Harmen Akkerman. Het blad ligt deze week in de brievenbus. Interesse in TankPro Magazine? Sluit dan direct een abonnement af.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.