TanQyou neemt locatie in Friesland over, focus ook op carwash

De Friese tankstationformule TanQyou neemt binnenkort een tankstation aan de Jeltewei in Hommerts over. De locatie in de gemeente Súdwest-Fryslân heeft nu nog de kleuren van Esso op de luifel staan. Het bedrijf laat weten dat het zich naast het exploiteren van tankstations ook op het wassen van auto’s gaat richten. Bij de locatie in het Friese dorp hoort ook een carwash-locatie.

De onbemande tankstationformule opende afgelopen zomer in een keer tien nieuwe locaties. Op dit moment beschikt het bedrijf over achttien tankstations, exclusief het nieuwe station in Friesland. Op termijn wil het bedrijf een landelijk netwerk realiseren. TanQyou sprak de doelstelling uit om er binnen een jaar dertig locaties van te maken. Voor de nieuwe stations zoekt het bedrijf onder meer samenwerking met andere partijen op. De keuze tussen huur, koop, franchise of nieuwbouw is van ondergeschikt belang voor de tankstationformule.

Parkeer-app en deelauto’s

Daarnaast is het bedrijf van oprichter Jan-Harmen Akkerman bezig met het uitbreiden van het My TanQyou-account met daarin een scala aan nieuwe functies. Zo heeft de startup afgelopen jaar de parkeer-app TanQyou Park gelanceerd. Ook werkt het bedrijf op dit moment aan een eigen concept op het gebied van deelauto’s.

TanQyou is een nog jonge speler op de markt. Akkerman begon in 2015 met een eigen tankstationformule. Door middel van digitale hulpmiddelen speelt de aanbieder van onbemande tanklocaties in op de tankbeleving van de klant. Zo wordt de klant met zijn voornaam begroet wanneer hij aan komt rijden en wordt er automatisch een brandstofadministratie bijgehouden in zijn persoonlijke online omgeving. Met iedere liter die de klant tankt op de TanQyou-stations, maakt deze kans op de periodieke prijzenpot.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

TanQyou neemt locatie in Friesland over, focus ook op carwash | TankPro.nl

TanQyou neemt locatie in Friesland over, focus ook op carwash

De Friese tankstationformule TanQyou neemt binnenkort een tankstation aan de Jeltewei in Hommerts over. De locatie in de gemeente Súdwest-Fryslân heeft nu nog de kleuren van Esso op de luifel staan. Het bedrijf laat weten dat het zich naast het exploiteren van tankstations ook op het wassen van auto’s gaat richten. Bij de locatie in het Friese dorp hoort ook een carwash-locatie.

De onbemande tankstationformule opende afgelopen zomer in een keer tien nieuwe locaties. Op dit moment beschikt het bedrijf over achttien tankstations, exclusief het nieuwe station in Friesland. Op termijn wil het bedrijf een landelijk netwerk realiseren. TanQyou sprak de doelstelling uit om er binnen een jaar dertig locaties van te maken. Voor de nieuwe stations zoekt het bedrijf onder meer samenwerking met andere partijen op. De keuze tussen huur, koop, franchise of nieuwbouw is van ondergeschikt belang voor de tankstationformule.

Parkeer-app en deelauto’s

Daarnaast is het bedrijf van oprichter Jan-Harmen Akkerman bezig met het uitbreiden van het My TanQyou-account met daarin een scala aan nieuwe functies. Zo heeft de startup afgelopen jaar de parkeer-app TanQyou Park gelanceerd. Ook werkt het bedrijf op dit moment aan een eigen concept op het gebied van deelauto’s.

TanQyou is een nog jonge speler op de markt. Akkerman begon in 2015 met een eigen tankstationformule. Door middel van digitale hulpmiddelen speelt de aanbieder van onbemande tanklocaties in op de tankbeleving van de klant. Zo wordt de klant met zijn voornaam begroet wanneer hij aan komt rijden en wordt er automatisch een brandstofadministratie bijgehouden in zijn persoonlijke online omgeving. Met iedere liter die de klant tankt op de TanQyou-stations, maakt deze kans op de periodieke prijzenpot.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.