BigBrother: ‘Tankstations klaar voor toekomst met PumpWatch New’

Het digitale camerabewakingssysteem PumpWatch van BigBrother is volledig vernieuwd. Tijdens de Tankstation & Carwash Vakbeurs op woensdag 21 en donderdag 22 november presenteert het internationale bedrijf zijn oplossing PumpWatch New aan de gehele markt. Op dit moment maken vijfduizend tankstations gebruik van het datagedreven camerasysteem.

Het tankstation met een winkeltje waarin sigaretten, snoep en motorolie worden verkocht, gaat het in de toekomst moeilijk krijgen. Tankstations zijn volop in verandering. Ze worden of onbemand of ze groeien door naar complete service- en hospitalityconcepten waarin brandstof slechts een onderdeel van het aanbod is. In beide gevallen spelen ondernemers in op de veranderende wens van de klant. “Geavanceerde technologie biedt hen de kans dat veilig en winstgevend te doen”, aldus Aart van Rooijen van BigBrother.

Van beveiliging naar procesbeheersing

Door transacties te koppelen aan kentekens wordt voorkomen dat de klant het bedrag van de verkeerde pomp betaalt en kunnen geregistreerde doorrijders al worden herkend voordat de pomp wordt vrijgegeven. Omdat de camera’s alle beelden behorend bij een transactie aan de kassamedewerker tonen, hoeft hij fysiek geen zicht op het voorterrein te hebben. Dit geeft de ondernemer de vrijheid om zijn winkel naar wens aan te passen.

Daarnaast geeft de link tussen kenteken en transactie inzicht in het koopgedrag van klanten. Maakt hij ook gebruik van de carwash of zou een aanbieding hem daartoe kunnen verleiden? Ook de transactie zelf is te vergemakkelijken. Kentekenherkenning maakt automatisch betalen per app mogelijk. Ook onbemande pompstations kunnen hun klanten deze ervaring bieden.

Doordat PumpWatch de kentekengegevens verrijkt met gegevens over het merk, het type en de kleur van de auto kunnen (schade)claims snel worden afgehandeld. Op al deze kenmerken kan worden gezocht. Daarbij wordt het mogelijk om tankstations nog beter op afstand te monitoren. “PumpWatch maakt actief melding van incidenten of risicovolle situaties: variërend van een rokende man bij een pomp tot een mogelijk frauderende medewerker. Sommige risico´s kan het systeem zelfs voorspellen.”

Klant van morgen

Voor tankstations geldt wat voor elke retailer geldt: stel de klantwens en klantbeleving centraal of verdwijn. Maar voor tankstations spelen daarnaast nog een aantal complicerende factoren. Zo is er de energietransitie die het aanbod vergroot met nieuwe producten als snel elektrisch laden, LNG en GroenGas. Verder is veiligheid een cruciale factor. Op een tankstation wordt gewerkt met explosieve stoffen en er zijn veel verkeersbewegingen van zowel voertuigen als voetgangers. Ook worden de prijzen dynamisch: er zijn stations waar je, op dezelfde dag, op verschillende tijden voordeliger tankt. Om al deze factoren te kunnen beheersen moeten de werkprocessen van het tankstation van morgen slim met elkaar worden verbonden.

“Net zoals PumpWatch de afgelopen jaren de transitie van tankstations ondersteunde, maakt PumpWatch New tankstations klaar voor de klant van morgen. Door nog meer grip te bieden op de operatie, door gedreven automatisering van de processen en door de inzet van algoritmes en machine learning. In een tijd waarin aan brandstof zelf weinig kan worden verdiend en de klant steeds hogere eisen stelt aan dienstverlening maakt PumpWatch New het verschil tussen verdwijnen of floreren.”

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

BigBrother: ‘Tankstations klaar voor toekomst met PumpWatch New’ | TankPro.nl

BigBrother: ‘Tankstations klaar voor toekomst met PumpWatch New’

Het digitale camerabewakingssysteem PumpWatch van BigBrother is volledig vernieuwd. Tijdens de Tankstation & Carwash Vakbeurs op woensdag 21 en donderdag 22 november presenteert het internationale bedrijf zijn oplossing PumpWatch New aan de gehele markt. Op dit moment maken vijfduizend tankstations gebruik van het datagedreven camerasysteem.

Het tankstation met een winkeltje waarin sigaretten, snoep en motorolie worden verkocht, gaat het in de toekomst moeilijk krijgen. Tankstations zijn volop in verandering. Ze worden of onbemand of ze groeien door naar complete service- en hospitalityconcepten waarin brandstof slechts een onderdeel van het aanbod is. In beide gevallen spelen ondernemers in op de veranderende wens van de klant. “Geavanceerde technologie biedt hen de kans dat veilig en winstgevend te doen”, aldus Aart van Rooijen van BigBrother.

Van beveiliging naar procesbeheersing

Door transacties te koppelen aan kentekens wordt voorkomen dat de klant het bedrag van de verkeerde pomp betaalt en kunnen geregistreerde doorrijders al worden herkend voordat de pomp wordt vrijgegeven. Omdat de camera’s alle beelden behorend bij een transactie aan de kassamedewerker tonen, hoeft hij fysiek geen zicht op het voorterrein te hebben. Dit geeft de ondernemer de vrijheid om zijn winkel naar wens aan te passen.

Daarnaast geeft de link tussen kenteken en transactie inzicht in het koopgedrag van klanten. Maakt hij ook gebruik van de carwash of zou een aanbieding hem daartoe kunnen verleiden? Ook de transactie zelf is te vergemakkelijken. Kentekenherkenning maakt automatisch betalen per app mogelijk. Ook onbemande pompstations kunnen hun klanten deze ervaring bieden.

Doordat PumpWatch de kentekengegevens verrijkt met gegevens over het merk, het type en de kleur van de auto kunnen (schade)claims snel worden afgehandeld. Op al deze kenmerken kan worden gezocht. Daarbij wordt het mogelijk om tankstations nog beter op afstand te monitoren. “PumpWatch maakt actief melding van incidenten of risicovolle situaties: variërend van een rokende man bij een pomp tot een mogelijk frauderende medewerker. Sommige risico´s kan het systeem zelfs voorspellen.”

Klant van morgen

Voor tankstations geldt wat voor elke retailer geldt: stel de klantwens en klantbeleving centraal of verdwijn. Maar voor tankstations spelen daarnaast nog een aantal complicerende factoren. Zo is er de energietransitie die het aanbod vergroot met nieuwe producten als snel elektrisch laden, LNG en GroenGas. Verder is veiligheid een cruciale factor. Op een tankstation wordt gewerkt met explosieve stoffen en er zijn veel verkeersbewegingen van zowel voertuigen als voetgangers. Ook worden de prijzen dynamisch: er zijn stations waar je, op dezelfde dag, op verschillende tijden voordeliger tankt. Om al deze factoren te kunnen beheersen moeten de werkprocessen van het tankstation van morgen slim met elkaar worden verbonden.

“Net zoals PumpWatch de afgelopen jaren de transitie van tankstations ondersteunde, maakt PumpWatch New tankstations klaar voor de klant van morgen. Door nog meer grip te bieden op de operatie, door gedreven automatisering van de processen en door de inzet van algoritmes en machine learning. In een tijd waarin aan brandstof zelf weinig kan worden verdiend en de klant steeds hogere eisen stelt aan dienstverlening maakt PumpWatch New het verschil tussen verdwijnen of floreren.”

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.