Foto: TankPro.nl

Gemeente Rotterdam veilt huurrechten van drie tankstations

Foto: TankPro.nl

De gemeente Rotterdam veilt op donderdag 27 september de huurrechten voor drie tankstationlocaties in de stad. Het gaat om een Texaco-station en om twee Esso-locaties. Inzet van de veiling is het 15-jarige huurrecht op een van deze tankstationlocaties. 

Het tankstation aan de Vaanweg draagt op dit moment de kleuren van Texaco. De locatie ligt in het zuiden van de stad. Het is een belangrijke route voor verkeer van en naar Rotterdam-Zuid. Het eerste Esso-station ligt aan de Molenlaan 333 in de wijk Hillegersberg-Schiebroek. Het gaat om een locatie ten noorden van de A20. De tweede Esso-vestiging die geveild wordt, ligt aan de Vredenoordkade 2 in de wijk Kralingen-Crooswijk (zie foto).

Huurrecht voor 15 jaar

Het huurrecht van de tankstationlocaties geldt voor een periode van 15 jaar. Dit huurrecht zal worden gecombineerd met een afhankelijk recht van opstal. Op basis van de huurovereenkomst is aan de gemeente Rotterdam een uniforme huurprijs per vierkante meter verschuldigd. De retributie voor het recht van opstal wordt berekend op basis van de volumeomzet door middel van een – eveneens uniforme – vergoeding per 100 liter omgezette brandstof.

2019

Volgend jaar worden er in de gemeente Rotterdam vier tankstations geveild. Het gaat om een BP-locatie met shop aan de Capelseweg 355. Het tankstation ligt vlakbij afrit 16 (Capelle aan den IJssel) van de A20. Ook BP Spaanse Polder aan de Vlaardingweg 64 staat op de lijst voor 2019. Ook een Total-locatie aan de Prinsenlaan – tussen Kralingen en Lage Land – wordt volgend jaar geveild. Het vierde tankstation draagt de kleuren van Texaco en ligt aan de Jac. Dutilhweg 851, vlakbij de afrit Kralingen op de A16.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Gemeente Rotterdam veilt huurrechten van drie tankstations | TankPro.nl
Foto: TankPro.nl

Gemeente Rotterdam veilt huurrechten van drie tankstations

Foto: TankPro.nl

De gemeente Rotterdam veilt op donderdag 27 september de huurrechten voor drie tankstationlocaties in de stad. Het gaat om een Texaco-station en om twee Esso-locaties. Inzet van de veiling is het 15-jarige huurrecht op een van deze tankstationlocaties. 

Het tankstation aan de Vaanweg draagt op dit moment de kleuren van Texaco. De locatie ligt in het zuiden van de stad. Het is een belangrijke route voor verkeer van en naar Rotterdam-Zuid. Het eerste Esso-station ligt aan de Molenlaan 333 in de wijk Hillegersberg-Schiebroek. Het gaat om een locatie ten noorden van de A20. De tweede Esso-vestiging die geveild wordt, ligt aan de Vredenoordkade 2 in de wijk Kralingen-Crooswijk (zie foto).

Huurrecht voor 15 jaar

Het huurrecht van de tankstationlocaties geldt voor een periode van 15 jaar. Dit huurrecht zal worden gecombineerd met een afhankelijk recht van opstal. Op basis van de huurovereenkomst is aan de gemeente Rotterdam een uniforme huurprijs per vierkante meter verschuldigd. De retributie voor het recht van opstal wordt berekend op basis van de volumeomzet door middel van een – eveneens uniforme – vergoeding per 100 liter omgezette brandstof.

2019

Volgend jaar worden er in de gemeente Rotterdam vier tankstations geveild. Het gaat om een BP-locatie met shop aan de Capelseweg 355. Het tankstation ligt vlakbij afrit 16 (Capelle aan den IJssel) van de A20. Ook BP Spaanse Polder aan de Vlaardingweg 64 staat op de lijst voor 2019. Ook een Total-locatie aan de Prinsenlaan – tussen Kralingen en Lage Land – wordt volgend jaar geveild. Het vierde tankstation draagt de kleuren van Texaco en ligt aan de Jac. Dutilhweg 851, vlakbij de afrit Kralingen op de A16.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.