Nieuwe energieleverancier Gulf Gas + Power gelanceerd

Gulf heeft een nieuw energiebedrijf gelanceerd speciaal voor ondernemers. Gulf Gas + Power is verbonden aan de Amerikaanse brandstoffenleverancier Gulf en staat onder leiding van drie voormalig werknemers van het eerder opgesplitste Delta. Het trio wil tegenwicht bieden aan de in hun ogen oneerlijke gas- en elektraprijzen binnen de zakelijke markt.

De manier waarop energie wordt geproduceerd, verandert snel. Dat geldt ook voor de manier waarop energie geleverd en opgeslagen wordt. Maar de manier waarop bedrijven energie inkopen en energieleveranciers energie verkopen, is volgens directeur Michel Koornstra sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw niet veranderd. “Door gebrek aan transparantie, onnodige complexiteit en chronische inefficiëntie, betalen Nederlandse bedrijven al decennialang oneerlijke gas- en elektraprijzen.”

Digitaal platform

Bij de nieuwe energieleverancier staat GulfCore centraal: een digitaal verkoopplatform met vaste en flexibele gas- en elektriciteitsproducten. De producten zijn ontwikkeld met ondernemers en daardoor volledig afgestemd op hun behoeften, laten de initiatiefnemers weten. Zakelijke klanten krijgen directe en realtime toegang tot de energiemarkt. Sinds 14 maart is het digitale verkoopplatform live. Daarmee is Nederland volgens de drie ondernemers het eerste land ter wereld waar Gulf ook gas en elektriciteit verkoopt.

Het nieuwe energiebedrijf is opgericht door Michel Koornstra (Managing Director), Robin van Klaveren (Operations Director) en Edwin Hendrikse (Finance Director). De drie zijn naast oprichters ook aandeelhouders van de onderneming. De afgelopen jaren hebben zij hun sporen verdiend in de wereld van energy trading, financiën en innovatie, onder meer bij Delta en Essent.

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

1 reactie op “Nieuwe energieleverancier Gulf Gas + Power gelanceerd”

Jo Vols|14.03.18|23:05

De Belgische tankstationketen Octa+ verkoopt reeds sinds enkele jaren eveneens (groene) elektriciteit en aardgas als energiebedrijf.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nieuwe energieleverancier Gulf Gas + Power gelanceerd | TankPro.nl

Nieuwe energieleverancier Gulf Gas + Power gelanceerd

Gulf heeft een nieuw energiebedrijf gelanceerd speciaal voor ondernemers. Gulf Gas + Power is verbonden aan de Amerikaanse brandstoffenleverancier Gulf en staat onder leiding van drie voormalig werknemers van het eerder opgesplitste Delta. Het trio wil tegenwicht bieden aan de in hun ogen oneerlijke gas- en elektraprijzen binnen de zakelijke markt.

De manier waarop energie wordt geproduceerd, verandert snel. Dat geldt ook voor de manier waarop energie geleverd en opgeslagen wordt. Maar de manier waarop bedrijven energie inkopen en energieleveranciers energie verkopen, is volgens directeur Michel Koornstra sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw niet veranderd. “Door gebrek aan transparantie, onnodige complexiteit en chronische inefficiëntie, betalen Nederlandse bedrijven al decennialang oneerlijke gas- en elektraprijzen.”

Digitaal platform

Bij de nieuwe energieleverancier staat GulfCore centraal: een digitaal verkoopplatform met vaste en flexibele gas- en elektriciteitsproducten. De producten zijn ontwikkeld met ondernemers en daardoor volledig afgestemd op hun behoeften, laten de initiatiefnemers weten. Zakelijke klanten krijgen directe en realtime toegang tot de energiemarkt. Sinds 14 maart is het digitale verkoopplatform live. Daarmee is Nederland volgens de drie ondernemers het eerste land ter wereld waar Gulf ook gas en elektriciteit verkoopt.

Het nieuwe energiebedrijf is opgericht door Michel Koornstra (Managing Director), Robin van Klaveren (Operations Director) en Edwin Hendrikse (Finance Director). De drie zijn naast oprichters ook aandeelhouders van de onderneming. De afgelopen jaren hebben zij hun sporen verdiend in de wereld van energy trading, financiën en innovatie, onder meer bij Delta en Essent.

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

1 reactie op “Nieuwe energieleverancier Gulf Gas + Power gelanceerd”

Jo Vols|14.03.18|23:05

De Belgische tankstationketen Octa+ verkoopt reeds sinds enkele jaren eveneens (groene) elektriciteit en aardgas als energiebedrijf.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.