Texaco opent eerste Spar-shop langs Nederlandse snelweg

EG Group opent op vrijdag 3 november twee nieuwe Spar-vestigingen bij Texaco-stations. Het gaat om een locatie aan de Ringbaan Oost in Tilburg en om een shop langs de A9 bij Heemskerk. Het is de eerste keer dat het tankstationbedrijf de Spar-formule toepast op een locatie langs de Nederlandse snelweg.

Begin 2017 is Spar Nederland samen met EG Group, de partij die de meeste Texaco-stations in de Benelux exploiteert, van start gegaan met de nieuwe winkelformule. De eerste drie locaties werden eerder dit jaar geopend in Geertruidenberg, Amstelveen en Den Haag Ypenburg. Recentelijk berichtte TankPro dat de uitrol van de Spar-formule ‘on hold’ was gezet door EG Group. Dat was echter onjuist. Er komen wel degelijk twee nieuwe locaties bij. Of er op korte termijn meer vestigingen geopend worden, wil een woordvoerder van EG Group nog niet bevestigen.

Beperkter assortiment langs de snelweg

Het assortiment van de locatie langs de snelweg zal wat beperkter zijn dan dat van de andere vier vestigingen in ons land. Die shops hebben veel meer een buurtfunctie en borduren voort op de City-formule van Spar. De locatie langs de A9 krijgt minder artikelen en is vooral bedoeld om klanten die onderweg zijn te bedienen, aangevuld met broden, maaltijden, salades en soepen voor thuisconsumptie.

In het buitenland is Spar – in tegenstelling tot in Nederland – al langer een vertrouwde naam langs de snelwegen. De ervaringen uit het buitenland zijn volgens Spar Nederland meegenomen bij de ontwikkeling van de Spar Express-winkels in ons land.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.