Peter Goedvolk, Argos

Peter Goedvolk koopt bedrijvenportfolio van TNO

Voormalig Argos-directeur Peter Goedvolk heeft een meerderheidsbelang gekocht in TNO Bedrijven BV. Laatstgenoemde heeft een bedrijvenportfolio van 27 startups, die onder meer actief zijn in de energiebranche. Hoeveel geld met de overname is gemoeid, maken de betrokken partijen niet bekend. TNO behoudt een minderheidsbelang. De transactie moet nog worden goedgekeurd door mededingingsautoriteit ACM.

Goedvolk was jarenlang de voorman van oliemaatschappij Argos. Door interne strubbelingen moest hij enkele jaren geleden het veld ruimen. Kort startte hij een eigen bedrijf op. Zo begon hij met grondstoffenhandel Count en kocht hij First Dutch, een financiële dienstverlener.

Kapitaal en kennis

De 27 bedrijven die de ondernemer nu deels heeft gekocht gaan verder onder de paraplu van First Dutch Innovations, waarvan Gina van der Werf de ceo wordt. Hoe groot het belang van Goedvolk precies is, is niet duidelijk. Het Financieele Dagblad spreekt (betaalde link) van een meerderheidsbelang dat ligt tussen de vijftig en zestig procent. TNO behoudt voorlopig een minderheidsbelang.

“Met First Dutch Innovations krijgen de 27 bedrijven met ruim elfhonderd medewerkers toegang tot kapitaal en kennis”, licht TNO-voorzitter Paul de Krom toe. “Met de opbrengst gaan we de transfer van nieuwe technologie verder verbeteren, waardoor het innovatie-vliegwiel wordt versterkt.” Goedvolk noemt de aankoop het hoogtepunt van zijn ondernemerschap.

Lees ook: Peter Goedvolk: Afscheid bij Argos was mijn dieptepunt

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Peter Goedvolk koopt bedrijvenportfolio van TNO | TankPro.nl
Peter Goedvolk, Argos

Peter Goedvolk koopt bedrijvenportfolio van TNO

Voormalig Argos-directeur Peter Goedvolk heeft een meerderheidsbelang gekocht in TNO Bedrijven BV. Laatstgenoemde heeft een bedrijvenportfolio van 27 startups, die onder meer actief zijn in de energiebranche. Hoeveel geld met de overname is gemoeid, maken de betrokken partijen niet bekend. TNO behoudt een minderheidsbelang. De transactie moet nog worden goedgekeurd door mededingingsautoriteit ACM.

Goedvolk was jarenlang de voorman van oliemaatschappij Argos. Door interne strubbelingen moest hij enkele jaren geleden het veld ruimen. Kort startte hij een eigen bedrijf op. Zo begon hij met grondstoffenhandel Count en kocht hij First Dutch, een financiële dienstverlener.

Kapitaal en kennis

De 27 bedrijven die de ondernemer nu deels heeft gekocht gaan verder onder de paraplu van First Dutch Innovations, waarvan Gina van der Werf de ceo wordt. Hoe groot het belang van Goedvolk precies is, is niet duidelijk. Het Financieele Dagblad spreekt (betaalde link) van een meerderheidsbelang dat ligt tussen de vijftig en zestig procent. TNO behoudt voorlopig een minderheidsbelang.

“Met First Dutch Innovations krijgen de 27 bedrijven met ruim elfhonderd medewerkers toegang tot kapitaal en kennis”, licht TNO-voorzitter Paul de Krom toe. “Met de opbrengst gaan we de transfer van nieuwe technologie verder verbeteren, waardoor het innovatie-vliegwiel wordt versterkt.” Goedvolk noemt de aankoop het hoogtepunt van zijn ondernemerschap.

Lees ook: Peter Goedvolk: Afscheid bij Argos was mijn dieptepunt

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.