Het Dakar-team van Hamer is voorgesteld aan het publiek

Het Ritchie Bros.–Hamer Dakar team is gepresenteerd. Het team is al maanden bezig met de voorbereidingen voor de rally. ‘Le Dakar’, hét avontuur op autosportgebied, zal op 4 januari 2015 van start gaan in Buenos Aires, Argentinië. In de daaropvolgende 14 dagen zullen internationale rally teams honderden kilometers afleggen door Argentinië, Bolivia en Chili onder de meest extreme omstandigheden. Eind november zullen alle Europese voertuigen op de boot gaan richting Zuid-Amerika.

Op donderdag 25 september vond de officiële teampresentatie plaats in het veilingtheater van Ritchie Bros. in Moerdijk. Aan het eind van de eerste veilingdag, waarbij honderden machines en trucks werden verkocht, werden het Dakar team en de voertuigen officieel gepresenteerd aan pers en publiek.

Hamer

Fons Jans, eigenaar Hamer en leider van het Dakar-team: “Ik ga dit keer géén gekke dingen zeggen. Voor ons eindigt de Dakar pas ná de finish. Het uitrijden van de rally met dit team en deze voertuigen is ons doel. We zullen de assistentie op de proef krijgen, er zullen verraderlijke duinen op ons pad komen, maar we zullen doorgaan. En met de steun van Ritchie Bros. en onze andere sponsoren hebben we een goede start.”

Jeroen Rijk, Senior VP Ritchie Bros. Auctioneers: “Het is fantastisch voor ons om ‘mee’ op avontuur te gaan met dit team en deze bijzondere trucks. Ritchie Bros. heeft al vele decennia bewondering voor de samenwerking tussen mens en techniek, en helemaal onder de zware omstandigheden waar het Dakar team straks mee te maken krijgt. Wij kijken uit naar 4 januari en een prachtige editie van Dakar.”

Het team

Het team van Ritchie Bros.- Hamer bestaat uit Fons Jans (teamcaptain en co-piloot), Bob ten Harkel (piloot) en Hans Heerema navigator. In de assistentie zullen Bert Uijt den Boogaard, Lars Jans, Bart Springelkamp, Edwin Pouw en Cor Doornenbal ondersteunend zijn.

De voertuigen:

  • DAF CF T4 racetruck (2006): 12,6 liter motor (700 pk), 16-bak handgeschakeld
  • GINAF CF.85 T5 servicetruck (2000): 11,6 liter motor (500 pk), ZF-221 16-bak
  • Mitsubishi Pajero assistentiewagen (2002): 3,2 liter motor (160 pk), 5-bak handgeschakeld

Sponsoren

Hoofdsponsor: Ritchie Bros. Auctioneers, Hamer. Overige sponsoren: Krommenhoek, Stokvis Equipment, HIAB, FBS, TWS. Dit wordt de zevende Dakar die in Zuid-Amerika gehouden wordt. Er deden afgelopen editie in totaal 431 wedstrijdvoertuigen mee aan Dakar: 174 motoren, 40 quads, 147 auto’s, 70 trucks. 48 procent wist de eindstreep te behalen.

51 landen waren vertegenwoordigd in Dakar 2014. In Nederland is Dakar populair: In de top 3 best-vertegenwoordigde landen van 2014 stond: Frankrijk 17%, Nederland 13,5%, Argentinie 12,6%.   Ieder jaar kijken zo’n 4 miljard mensen naar Dakar.

Hamer Dakar

Meer informatie? Bezoek www.hamerdakar.nl of volg het team op Facebook via facebook.com/hamerdakar.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Het Dakar-team van Hamer is voorgesteld aan het publiek | TankPro.nl

Het Dakar-team van Hamer is voorgesteld aan het publiek

Het Ritchie Bros.–Hamer Dakar team is gepresenteerd. Het team is al maanden bezig met de voorbereidingen voor de rally. ‘Le Dakar’, hét avontuur op autosportgebied, zal op 4 januari 2015 van start gaan in Buenos Aires, Argentinië. In de daaropvolgende 14 dagen zullen internationale rally teams honderden kilometers afleggen door Argentinië, Bolivia en Chili onder de meest extreme omstandigheden. Eind november zullen alle Europese voertuigen op de boot gaan richting Zuid-Amerika.

Op donderdag 25 september vond de officiële teampresentatie plaats in het veilingtheater van Ritchie Bros. in Moerdijk. Aan het eind van de eerste veilingdag, waarbij honderden machines en trucks werden verkocht, werden het Dakar team en de voertuigen officieel gepresenteerd aan pers en publiek.

Hamer

Fons Jans, eigenaar Hamer en leider van het Dakar-team: “Ik ga dit keer géén gekke dingen zeggen. Voor ons eindigt de Dakar pas ná de finish. Het uitrijden van de rally met dit team en deze voertuigen is ons doel. We zullen de assistentie op de proef krijgen, er zullen verraderlijke duinen op ons pad komen, maar we zullen doorgaan. En met de steun van Ritchie Bros. en onze andere sponsoren hebben we een goede start.”

Jeroen Rijk, Senior VP Ritchie Bros. Auctioneers: “Het is fantastisch voor ons om ‘mee’ op avontuur te gaan met dit team en deze bijzondere trucks. Ritchie Bros. heeft al vele decennia bewondering voor de samenwerking tussen mens en techniek, en helemaal onder de zware omstandigheden waar het Dakar team straks mee te maken krijgt. Wij kijken uit naar 4 januari en een prachtige editie van Dakar.”

Het team

Het team van Ritchie Bros.- Hamer bestaat uit Fons Jans (teamcaptain en co-piloot), Bob ten Harkel (piloot) en Hans Heerema navigator. In de assistentie zullen Bert Uijt den Boogaard, Lars Jans, Bart Springelkamp, Edwin Pouw en Cor Doornenbal ondersteunend zijn.

De voertuigen:

  • DAF CF T4 racetruck (2006): 12,6 liter motor (700 pk), 16-bak handgeschakeld
  • GINAF CF.85 T5 servicetruck (2000): 11,6 liter motor (500 pk), ZF-221 16-bak
  • Mitsubishi Pajero assistentiewagen (2002): 3,2 liter motor (160 pk), 5-bak handgeschakeld

Sponsoren

Hoofdsponsor: Ritchie Bros. Auctioneers, Hamer. Overige sponsoren: Krommenhoek, Stokvis Equipment, HIAB, FBS, TWS. Dit wordt de zevende Dakar die in Zuid-Amerika gehouden wordt. Er deden afgelopen editie in totaal 431 wedstrijdvoertuigen mee aan Dakar: 174 motoren, 40 quads, 147 auto’s, 70 trucks. 48 procent wist de eindstreep te behalen.

51 landen waren vertegenwoordigd in Dakar 2014. In Nederland is Dakar populair: In de top 3 best-vertegenwoordigde landen van 2014 stond: Frankrijk 17%, Nederland 13,5%, Argentinie 12,6%.   Ieder jaar kijken zo’n 4 miljard mensen naar Dakar.

Hamer Dakar

Meer informatie? Bezoek www.hamerdakar.nl of volg het team op Facebook via facebook.com/hamerdakar.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.