Q8 kleurt derde rijkswegstation om naar Tango

Oliemaatschappij Q8 heeft veel vertrouwen in het Tango-concept aan de snelweg. Daarom kleurt het Koeweitse bedrijf een derde rijksweglocatie om naar de onbemande formule. Nadat eerder al bekend werd dat langs de A16 een onbemand tankstation zou komen, meldt het bedrijf dat ook donderdag aan de A15 bij Europoort een Tango opent.

Een half jaar geleden opende Q8 haar eerste snelwegstation, langs de A27 bij Eemnes. Die locatie diende als een pilot. De resultaten zijn echter dusdanig dat uitbreiding een logische stap is, vindt het bedrijf.

Onbemand

”Het project bij Eemnes heeft uitgewezen dat het concept langs de snelweg zeer veel potentieel heeft”, aldus woordvoerder Katia van Bouwel. ”Het voldoet aan onze verwachtingen. En omdat de onbemande formule ook op de snelweg aanslaat, hebben we besloten om meerdere Tango-stations aan de rijkswegen te openen.”

De Q8-formule verdwijnt in rap tempo aan de snelweg. De oliemaatschappij had vorig jaar nog een tiental snelweg-locaties onder eigen naam. Drie daarvan zijn inmiddels Tango geworden. Enkele andere zijn verkocht aan brandstofhandelaar OK. Of de overige rijkswegstations Tango worden of Q8 blijven, heeft het bedrijf niet bekendgemaakt.

Oliemaatschappij

De snelweg-Tango’s houden wel allemaal een shop, maar die worden niet geëxploiteerd door de oliemaatschappij. De winkels aan de A15 en de A16 worden uitgebaat door de zelfstandige pomphouder Henk-Willem ten Klooster. Hij heeft hiervoor een eigen formule ontwikkeld. Details daarover wil hij echter nog niet meedelen.

Bij Eemnes wordt de shop geëxploiteerd door Scheiwijk voor Fijnproevers. Opvallend is dat Tango-klanten de brandstof niet kunnen afrekenen in de snelwegshops. Zoals gebruikelijk bij onbemande tankstations kunnen klanten alleen betalen aan de pomp.

Prijsvechten

De komst van de rijksweg-Tango’s heeft al tot een zekere mate van prijsvechten gezorgd. Op diverse locaties hanteren grote merken sinds kort met stevige kortingen op de adviesprijzen. Al heeft die wijziging in het prijsbeleid ook andere oorzaken, zoals het verdwijnen van veel omzet naar tankstations aan het onderliggende wegennet.

Momenteel zijn er in Nederland 159 Tango-stations, waarvan dus drie aan de snelweg. Daarnaast heeft de Koeweitse oliemaatschappij nog 27 Q8-locaties aan zowel de rijkswegen als het onderliggende wegennet.

Lees ook: Prijsvechter Tango zet eerste stappen langs snelweg

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Q8 kleurt derde rijkswegstation om naar Tango | TankPro.nl

Q8 kleurt derde rijkswegstation om naar Tango

Oliemaatschappij Q8 heeft veel vertrouwen in het Tango-concept aan de snelweg. Daarom kleurt het Koeweitse bedrijf een derde rijksweglocatie om naar de onbemande formule. Nadat eerder al bekend werd dat langs de A16 een onbemand tankstation zou komen, meldt het bedrijf dat ook donderdag aan de A15 bij Europoort een Tango opent.

Een half jaar geleden opende Q8 haar eerste snelwegstation, langs de A27 bij Eemnes. Die locatie diende als een pilot. De resultaten zijn echter dusdanig dat uitbreiding een logische stap is, vindt het bedrijf.

Onbemand

”Het project bij Eemnes heeft uitgewezen dat het concept langs de snelweg zeer veel potentieel heeft”, aldus woordvoerder Katia van Bouwel. ”Het voldoet aan onze verwachtingen. En omdat de onbemande formule ook op de snelweg aanslaat, hebben we besloten om meerdere Tango-stations aan de rijkswegen te openen.”

De Q8-formule verdwijnt in rap tempo aan de snelweg. De oliemaatschappij had vorig jaar nog een tiental snelweg-locaties onder eigen naam. Drie daarvan zijn inmiddels Tango geworden. Enkele andere zijn verkocht aan brandstofhandelaar OK. Of de overige rijkswegstations Tango worden of Q8 blijven, heeft het bedrijf niet bekendgemaakt.

Oliemaatschappij

De snelweg-Tango’s houden wel allemaal een shop, maar die worden niet geëxploiteerd door de oliemaatschappij. De winkels aan de A15 en de A16 worden uitgebaat door de zelfstandige pomphouder Henk-Willem ten Klooster. Hij heeft hiervoor een eigen formule ontwikkeld. Details daarover wil hij echter nog niet meedelen.

Bij Eemnes wordt de shop geëxploiteerd door Scheiwijk voor Fijnproevers. Opvallend is dat Tango-klanten de brandstof niet kunnen afrekenen in de snelwegshops. Zoals gebruikelijk bij onbemande tankstations kunnen klanten alleen betalen aan de pomp.

Prijsvechten

De komst van de rijksweg-Tango’s heeft al tot een zekere mate van prijsvechten gezorgd. Op diverse locaties hanteren grote merken sinds kort met stevige kortingen op de adviesprijzen. Al heeft die wijziging in het prijsbeleid ook andere oorzaken, zoals het verdwijnen van veel omzet naar tankstations aan het onderliggende wegennet.

Momenteel zijn er in Nederland 159 Tango-stations, waarvan dus drie aan de snelweg. Daarnaast heeft de Koeweitse oliemaatschappij nog 27 Q8-locaties aan zowel de rijkswegen als het onderliggende wegennet.

Lees ook: Prijsvechter Tango zet eerste stappen langs snelweg

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.