TotalEnergies is bezig tankstations in het netwerk waar eerst alleen fossiele brandstoffen verkrijgbaar waren, om te bouwen naar locaties waar alleen nog maar kan worden geladen. In het Oost-Franse Dijon opende de eerste van deze stad en de zevende in totaal.
'op naar vijfhonderd'

TotalEnergies bouwt traditionele tankstations om naar 100% elektrische

Relais des Chartreux, zoals het laadstation heet, bood in de oude situatie vier pompeilanden met fossiele brandstoffen; nu zijn er twaalf ultrasnelle oplaadpunten met een vermogen tot 300 kW gerealiseerd. Foto: TotalEnergies, 2024

TotalEnergies is bezig tankstations in het netwerk waar eerst alleen fossiele brandstoffen verkrijgbaar waren, om te bouwen naar locaties waar alleen nog maar kan worden geladen. In het Oost-Franse Dijon opende de eerste van deze stad en de zevende in totaal. Er gaan spoedig meer 100% laadstations komen.

‘Nu kunnen inwoners van en bezoekers aan de hoofdstad van gastronomie en wijn volledig emissievrij energie tanken’, zo laat TotalEnergies enthousiast weten. De Franse energiereus opende aan de Avenue Albert in Dijon métropole een honderd procent elektrisch station, de eerste in deze stad en de zevende van Frankrijk (foto). De plek voor dit laadstation is niet voor niets gekozen: het ligt aan de rand van de stad, aan de rondweg met goede in- en uitvalswegen en op loopafstand van het treinstation van Dijon. Relais des Chartreux, zoals het laadstation heet, bood in de oude situatie vier pompeilanden met fossiele brandstoffen. Nu zijn er twaalf ultrasnelle oplaadpunten met een vermogen tot 300 kW gerealiseerd. Alle laders zijn overdekt en bezoekers die tijdens hun laadtijd iets willen eten of drinken kunnen in de bijbehorende shop terecht waar volgens TotalEnergies ‘Clémentine en Chrystopher voor de koffie en iets lekkers zullen zorgen’. Voertuigen kunnen er ook terecht in een milieuvriendelijke carwash.

Na de overname van de shopactiviteiten van TotalEnergies door het Canadese Alimentation Couche-Tard Inc./Circle K is het Franse bedrijf bezig steeds meer traditionele tankstations om te bouwen naar volledig elektrische laadstations.

Plannen

De opening van het 100% laadstation maakt deel uit van de plannen van TotalEnergies om tegen 2025 bijna vijfhonderd oplaadpunten met hoog vermogen in Frankrijk te exploiteren. Het bedrijf streeft naar tweehonderd locaties op het nationale wegennet en driehonderd stations in steden en transitzones zoals luchthavens en toeristische gebieden. Naast deze locaties exploiteert TotalEnergies in Frankrijk meer dan 16.000 laadpunten. Sinds 2020 plaatst het bedrijf ook laadstations in de grootste steden ter wereld.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

TotalEnergies bouwt traditionele tankstations om naar 100% elektrische | TankPro.nl
TotalEnergies is bezig tankstations in het netwerk waar eerst alleen fossiele brandstoffen verkrijgbaar waren, om te bouwen naar locaties waar alleen nog maar kan worden geladen. In het Oost-Franse Dijon opende de eerste van deze stad en de zevende in totaal.
'op naar vijfhonderd'

TotalEnergies bouwt traditionele tankstations om naar 100% elektrische

Relais des Chartreux, zoals het laadstation heet, bood in de oude situatie vier pompeilanden met fossiele brandstoffen; nu zijn er twaalf ultrasnelle oplaadpunten met een vermogen tot 300 kW gerealiseerd. Foto: TotalEnergies, 2024

TotalEnergies is bezig tankstations in het netwerk waar eerst alleen fossiele brandstoffen verkrijgbaar waren, om te bouwen naar locaties waar alleen nog maar kan worden geladen. In het Oost-Franse Dijon opende de eerste van deze stad en de zevende in totaal. Er gaan spoedig meer 100% laadstations komen.

‘Nu kunnen inwoners van en bezoekers aan de hoofdstad van gastronomie en wijn volledig emissievrij energie tanken’, zo laat TotalEnergies enthousiast weten. De Franse energiereus opende aan de Avenue Albert in Dijon métropole een honderd procent elektrisch station, de eerste in deze stad en de zevende van Frankrijk (foto). De plek voor dit laadstation is niet voor niets gekozen: het ligt aan de rand van de stad, aan de rondweg met goede in- en uitvalswegen en op loopafstand van het treinstation van Dijon. Relais des Chartreux, zoals het laadstation heet, bood in de oude situatie vier pompeilanden met fossiele brandstoffen. Nu zijn er twaalf ultrasnelle oplaadpunten met een vermogen tot 300 kW gerealiseerd. Alle laders zijn overdekt en bezoekers die tijdens hun laadtijd iets willen eten of drinken kunnen in de bijbehorende shop terecht waar volgens TotalEnergies ‘Clémentine en Chrystopher voor de koffie en iets lekkers zullen zorgen’. Voertuigen kunnen er ook terecht in een milieuvriendelijke carwash.

Na de overname van de shopactiviteiten van TotalEnergies door het Canadese Alimentation Couche-Tard Inc./Circle K is het Franse bedrijf bezig steeds meer traditionele tankstations om te bouwen naar volledig elektrische laadstations.

Plannen

De opening van het 100% laadstation maakt deel uit van de plannen van TotalEnergies om tegen 2025 bijna vijfhonderd oplaadpunten met hoog vermogen in Frankrijk te exploiteren. Het bedrijf streeft naar tweehonderd locaties op het nationale wegennet en driehonderd stations in steden en transitzones zoals luchthavens en toeristische gebieden. Naast deze locaties exploiteert TotalEnergies in Frankrijk meer dan 16.000 laadpunten. Sinds 2020 plaatst het bedrijf ook laadstations in de grootste steden ter wereld.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.