Bijna tienduizend bedrijven en instellingen wachten op een aansluiting op het stroomnet. Dat is in grote delen van Nederland vol, waardoor wachtlijsten steeds langer worden. Grootverbruikers moeten vaak jaren geduld hebben.
'enorme wachttijden'

Bijna tienduizend ondernemingen op wachtlijst voor stroomaansluiting

Ondanks miljardeninvesteringen kunnen netbeheerders de groeiende vraag van bedrijven naar stroom niet bijbenen. Foio: Pexels, 2024

Bijna tienduizend bedrijven en instellingen wachten op een aansluiting op het stroomnet. Dat is in grote delen van Nederland vol, waardoor wachtlijsten steeds langer worden. Grootverbruikers moeten vaak jaren geduld hebben.

Dit blijkt uit nieuwe cijfers die Netbeheer Nederland op verzoek van de Volkskrant heeft verzameld bij regionale netbeheerders als Enexis, Stedin en Alliander. Ondanks miljardeninvesteringen kunnen netbeheerders de groeiende vraag van bedrijven naar stroom niet bijbenen.

Kleinverbruikers zoals huishoudens kunnen in de regel nog wel aangesloten worden. Maar in steeds meer delen van het land is er geen capaciteit meer om nieuwe grootgebruikers aan te sluiten of de aansluiting van bestaande gebruikers te verzwaren. Het gaat om bedrijven, maar ook instellingen als scholen en dorpshuizen. Die belanden op een wachtlijst die in sommige regio’s pas over jaren is weggewerkt.

De grote problemen op het stroomnet hebben ook gevolgen voor tankstations en carwashes die willen uitbreiden met laadfaciliteiten, verder willen verduurzamen of een nieuwe locatie willen bouwen.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Bijna tienduizend ondernemingen op wachtlijst voor stroomaansluiting | TankPro.nl
Bijna tienduizend bedrijven en instellingen wachten op een aansluiting op het stroomnet. Dat is in grote delen van Nederland vol, waardoor wachtlijsten steeds langer worden. Grootverbruikers moeten vaak jaren geduld hebben.
'enorme wachttijden'

Bijna tienduizend ondernemingen op wachtlijst voor stroomaansluiting

Ondanks miljardeninvesteringen kunnen netbeheerders de groeiende vraag van bedrijven naar stroom niet bijbenen. Foio: Pexels, 2024

Bijna tienduizend bedrijven en instellingen wachten op een aansluiting op het stroomnet. Dat is in grote delen van Nederland vol, waardoor wachtlijsten steeds langer worden. Grootverbruikers moeten vaak jaren geduld hebben.

Dit blijkt uit nieuwe cijfers die Netbeheer Nederland op verzoek van de Volkskrant heeft verzameld bij regionale netbeheerders als Enexis, Stedin en Alliander. Ondanks miljardeninvesteringen kunnen netbeheerders de groeiende vraag van bedrijven naar stroom niet bijbenen.

Kleinverbruikers zoals huishoudens kunnen in de regel nog wel aangesloten worden. Maar in steeds meer delen van het land is er geen capaciteit meer om nieuwe grootgebruikers aan te sluiten of de aansluiting van bestaande gebruikers te verzwaren. Het gaat om bedrijven, maar ook instellingen als scholen en dorpshuizen. Die belanden op een wachtlijst die in sommige regio’s pas over jaren is weggewerkt.

De grote problemen op het stroomnet hebben ook gevolgen voor tankstations en carwashes die willen uitbreiden met laadfaciliteiten, verder willen verduurzamen of een nieuwe locatie willen bouwen.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.