Shell Deutschland GmbH en KFC Duitsland hebben gezamenlijk de eerste ultrasnelle laadpunten van Shell Recharge in gebruik genomen bij een restaurant van de keten in het Duitse Giessen. Nog 22 vestigingen van KFC nabij snelwegen krijgen op korte termijn Shell Recharge-laders.
'strategisch partnerschap'

Shell plaatst eerste Recharge-station van in totaal 23 bij KFC Duitsland

De nauwe samenwerking tussen Shell Duitsland en de Amerikaanse fastfoodformule heeft de eerste Shell Recharge laadfaciliteit opgeleverd bij de KFC aan de Schiffenberger Weg in Giessen. Foto: Shell, 2023

Shell Deutschland GmbH en KFC Duitsland hebben gezamenlijk de eerste ultrasnelle laadpunten van Shell Recharge in gebruik genomen bij een restaurant van de keten in het Duitse Giessen. Nog 22 vestigingen van KFC nabij snelwegen krijgen op korte termijn Shell Recharge-snelladers.

De nauwe samenwerking tussen Shell Duitsland en de Amerikaanse fastfoodformule heeft de eerste Shell Recharge laadfaciliteit opgeleverd bij de KFC aan de Schiffenberger Weg in Giessen, zo’n 25 kilometer ten noorden van Frankfurt am Main (foto). Klanten kunnen tijdens een bezoek aan het restaurant hun elektrische auto razendsnel opladen aan in totaal zes laadpunten met een laadvermogen van 300 kW. Het restaurant in Giessen is het eerste van 23 landelijke KFC-restaurants vlakbij de snelweg waar Shell Recharge de komende jaren ultrasnelle laadstations met in totaal 120 DC-laadpunten gaat realiseren.

Nieuw hoofdstuk

“Shell en KFC hebben een langdurig strategisch partnerschap in de gemaksretailsector en ik ben blij dat we vandaag samen een nieuw hoofdstuk openen”, zegt Tobias Bahnsen, hoofd van Shell E-mobility en verantwoordelijk voor Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. “Door de eerste Shell Recharge-laadpunten bij KFC in Europa in gebruik te nemen, werken we samen om de energietransitie te bevorderen en het zo voor bestuurders gemakkelijker te maken om over te stappen op een elektrisch voertuig.”

Plan

De nieuwe uitbreiding van het merk Recharge maakt deel uit van het plan van Shell om in 2050 netto nul-uitstoot te behalen. Om dit te bereiken, is een van de doelstellingen van Shell om in 2025 wereldwijd ruim 70.000 openbare oplaadpunten te exploiteren en in 2030 ruim 200.000.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Shell plaatst eerste Recharge-station van in totaal 23 bij KFC Duitsland | TankPro.nl
Shell Deutschland GmbH en KFC Duitsland hebben gezamenlijk de eerste ultrasnelle laadpunten van Shell Recharge in gebruik genomen bij een restaurant van de keten in het Duitse Giessen. Nog 22 vestigingen van KFC nabij snelwegen krijgen op korte termijn Shell Recharge-laders.
'strategisch partnerschap'

Shell plaatst eerste Recharge-station van in totaal 23 bij KFC Duitsland

De nauwe samenwerking tussen Shell Duitsland en de Amerikaanse fastfoodformule heeft de eerste Shell Recharge laadfaciliteit opgeleverd bij de KFC aan de Schiffenberger Weg in Giessen. Foto: Shell, 2023

Shell Deutschland GmbH en KFC Duitsland hebben gezamenlijk de eerste ultrasnelle laadpunten van Shell Recharge in gebruik genomen bij een restaurant van de keten in het Duitse Giessen. Nog 22 vestigingen van KFC nabij snelwegen krijgen op korte termijn Shell Recharge-snelladers.

De nauwe samenwerking tussen Shell Duitsland en de Amerikaanse fastfoodformule heeft de eerste Shell Recharge laadfaciliteit opgeleverd bij de KFC aan de Schiffenberger Weg in Giessen, zo’n 25 kilometer ten noorden van Frankfurt am Main (foto). Klanten kunnen tijdens een bezoek aan het restaurant hun elektrische auto razendsnel opladen aan in totaal zes laadpunten met een laadvermogen van 300 kW. Het restaurant in Giessen is het eerste van 23 landelijke KFC-restaurants vlakbij de snelweg waar Shell Recharge de komende jaren ultrasnelle laadstations met in totaal 120 DC-laadpunten gaat realiseren.

Nieuw hoofdstuk

“Shell en KFC hebben een langdurig strategisch partnerschap in de gemaksretailsector en ik ben blij dat we vandaag samen een nieuw hoofdstuk openen”, zegt Tobias Bahnsen, hoofd van Shell E-mobility en verantwoordelijk voor Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. “Door de eerste Shell Recharge-laadpunten bij KFC in Europa in gebruik te nemen, werken we samen om de energietransitie te bevorderen en het zo voor bestuurders gemakkelijker te maken om over te stappen op een elektrisch voertuig.”

Plan

De nieuwe uitbreiding van het merk Recharge maakt deel uit van het plan van Shell om in 2050 netto nul-uitstoot te behalen. Om dit te bereiken, is een van de doelstellingen van Shell om in 2025 wereldwijd ruim 70.000 openbare oplaadpunten te exploiteren en in 2030 ruim 200.000.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.