Eerste NIO hub van Nederland opent aan snelweg A2 in Breukelen
vlakbij omruilstations

Eerste NIO hub van Nederland opent aan snelweg A2 in Breukelen

Het Chinese merk van elektrische auto's opent aan de A2 in Breukelen de eerste 'hub' van Nederland. De plek is bewust gekozen: twee batterij-omruilstations zijn vlakbij. Foto: NIO, 2023

NIO, het Chinese merk van elektrische auto’s, opent in augustus aan de snelweg A2 in Breukelen de eerste ‘hub’ van het bedrijf in Nederland. De plek is bewust gekozen, omdat het zich hier dicht bij twee NIO ‘power swap stations’ bevindt.

De NIO hub Utrecht aan de A2 in Breukelen is volgens het bedrijf de plek waar gebruikers alle modellen van NIO kunnen ervaren en ze op een praktische manier de beschikking hebben over alle diensten van het elektrische automerk op gebied van sales, delivery & return en – binnenkort – service. De plek aan de A2 heeft het bedrijf bewust gekozen omdat er twee batterij-omruilstations dichtbij zijn: aan de Floraweg in Utrecht en, iets verder weg, in Harmelen. De opening van de NIO Hub Utrecht is de volgende stap binnen de groeistrategie van het bedrijf, waarbij niet alleen het netwerk in Nederland, maar ook het modellengamma groeit. Zo is er momenteel keuze uit vijf verschillende modellen, die onder meer verkrijgbaar zijn in combinatie met een BaaS-abonnement. Hierbij wordt de batterij gehuurd en deze kan in recordtijd worden gewisseld bij een van de batterijwisselstations.

Zes omruilstations

Bezitters van een EV van het merk hoeven hun auto niet aan een laadpaal te leggen, maar kunnen de batterij van de auto in vijf minuten tijd laten ‘swappen’, oftewel omruilen, op een zogenaamd ‘power swap station’, een batterij-omruilstation. Een dergelijk station heeft de grootte van een dubbele garagebox, kan tot 312 ‘swaps’ per dag uitvoeren en laadt maximaal dertien batterijen tegelijk op met een vermogen van 20 tot 80 kW. NIO telt in Nederland op dit moment zes batterij-omruilstations: in Den Hoorn, Apeldoorn, Tilburg, Utrecht, Harmelen en Dordrecht.
Het batterij-omruilstation in Harmelen opende afgelopen mei bij Shell-tankstation Veldhuizen, in deze vorm de eerste van Nederland.

Lees ook: 

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Eerste NIO hub van Nederland opent aan snelweg A2 in Breukelen | TankPro.nl
Eerste NIO hub van Nederland opent aan snelweg A2 in Breukelen
vlakbij omruilstations

Eerste NIO hub van Nederland opent aan snelweg A2 in Breukelen

Het Chinese merk van elektrische auto's opent aan de A2 in Breukelen de eerste 'hub' van Nederland. De plek is bewust gekozen: twee batterij-omruilstations zijn vlakbij. Foto: NIO, 2023

NIO, het Chinese merk van elektrische auto’s, opent in augustus aan de snelweg A2 in Breukelen de eerste ‘hub’ van het bedrijf in Nederland. De plek is bewust gekozen, omdat het zich hier dicht bij twee NIO ‘power swap stations’ bevindt.

De NIO hub Utrecht aan de A2 in Breukelen is volgens het bedrijf de plek waar gebruikers alle modellen van NIO kunnen ervaren en ze op een praktische manier de beschikking hebben over alle diensten van het elektrische automerk op gebied van sales, delivery & return en – binnenkort – service. De plek aan de A2 heeft het bedrijf bewust gekozen omdat er twee batterij-omruilstations dichtbij zijn: aan de Floraweg in Utrecht en, iets verder weg, in Harmelen. De opening van de NIO Hub Utrecht is de volgende stap binnen de groeistrategie van het bedrijf, waarbij niet alleen het netwerk in Nederland, maar ook het modellengamma groeit. Zo is er momenteel keuze uit vijf verschillende modellen, die onder meer verkrijgbaar zijn in combinatie met een BaaS-abonnement. Hierbij wordt de batterij gehuurd en deze kan in recordtijd worden gewisseld bij een van de batterijwisselstations.

Zes omruilstations

Bezitters van een EV van het merk hoeven hun auto niet aan een laadpaal te leggen, maar kunnen de batterij van de auto in vijf minuten tijd laten ‘swappen’, oftewel omruilen, op een zogenaamd ‘power swap station’, een batterij-omruilstation. Een dergelijk station heeft de grootte van een dubbele garagebox, kan tot 312 ‘swaps’ per dag uitvoeren en laadt maximaal dertien batterijen tegelijk op met een vermogen van 20 tot 80 kW. NIO telt in Nederland op dit moment zes batterij-omruilstations: in Den Hoorn, Apeldoorn, Tilburg, Utrecht, Harmelen en Dordrecht.
Het batterij-omruilstation in Harmelen opende afgelopen mei bij Shell-tankstation Veldhuizen, in deze vorm de eerste van Nederland.

Lees ook: 

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.