Ook centrum Belgische hoofdstad Brussel krijgt eerste Shell Mobility Hub
energietransitie

Ook Belgische hoofdstad Brussel krijgt eerste Shell Mobility Hub

De Shell Express tanklocatie aan het Robert Schumanplein in Brussel wordt getransformeerd in een mobility hub met vier snellaadplaatsen. Foto: Hamer, 2023

Shell Energy legt in de Belgische hoofdstad Brussel de laatste hand aan de eerste Shell Mobility Hub in de plaats. In navolging van de mobility hub in Rotterdam, zijn de brandstofpompen van de tanklocatie aan het Robert Schumanplein in Brussel verwijderd om plaats te maken voor een modern laadplein met vier snellaadplaatsen.

De locatie van Brussels eerste Shell Mobility Hub is spectaculair. Deze ligt in hartje centrum van de Belgische hoofdstad, tussen het Koninklijk Paleis en het Jubelpark en direct aan het Robert Schumanplein waar een aantal grote toegangswegen van de stad elkaar kruisen (foto). Ook het gebouw zelf met daarin de Shell-locatie is bijzonder, want deze is gelegen op een hoek waar meerdere drukke straten samenkomen. Hiervoor een regulier Shell Express tankstation met een aanbod aan fossiele brandstoffen, transformeert Hamer België de tanklocatie in opdracht van Aecom op dit moment naar een volledig elektrisch laadplein met vier snellaadplaatsen. De brandstofpompen zijn verwijderd zodat er dadelijk alléén nog elektrische voertuigen terecht kunnen. Die kunnen hier snel en efficiënt worden opgeladen en zo hun bijdrage leveren aan een duurzamere toekomst. ‘We zijn trots om deel uit te maken van deze belangrijke stap naar een groenere mobiliteit’, aldus Hamer.

Elektrische verkeersstromen

Shell Mobility Hub Brussel lijkt op die afgelopen december is geopend aan het Hofplein in het centrum van Rotterdam. Al sinds de jaren dertig op deze locatie een ‘klassiek’ tankstation, heeft Shell deze getransformeerd naar de allereerste ‘mobility hub’ van Nederland. Ook hier zijn de pompeilanden met fossiele brandstoffen verdwenen en hebben plaats gemaakt voor twaalf hyperchargers. Later dit jaar wordt Shell Hofplein verder vernieuwd naar een echte mobiliteitshub, centraal gelegen locaties waar meerdere services en elektrische verkeersstromen samenkomen onder één dak.

De energietransitie waarbij personenauto’s die rijden op fossiele brandstoffen steeds vaker worden vervangen voor batterij-aangedreven voertuigen, zorgt ervoor dat de Britse energiereus zoekt naar een andere, nieuwe invulling van bestaande tanklocaties.

Lees meer:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Ook Belgische hoofdstad Brussel krijgt eerste Shell Mobility Hub | TankPro.nl
Ook centrum Belgische hoofdstad Brussel krijgt eerste Shell Mobility Hub
energietransitie

Ook Belgische hoofdstad Brussel krijgt eerste Shell Mobility Hub

De Shell Express tanklocatie aan het Robert Schumanplein in Brussel wordt getransformeerd in een mobility hub met vier snellaadplaatsen. Foto: Hamer, 2023

Shell Energy legt in de Belgische hoofdstad Brussel de laatste hand aan de eerste Shell Mobility Hub in de plaats. In navolging van de mobility hub in Rotterdam, zijn de brandstofpompen van de tanklocatie aan het Robert Schumanplein in Brussel verwijderd om plaats te maken voor een modern laadplein met vier snellaadplaatsen.

De locatie van Brussels eerste Shell Mobility Hub is spectaculair. Deze ligt in hartje centrum van de Belgische hoofdstad, tussen het Koninklijk Paleis en het Jubelpark en direct aan het Robert Schumanplein waar een aantal grote toegangswegen van de stad elkaar kruisen (foto). Ook het gebouw zelf met daarin de Shell-locatie is bijzonder, want deze is gelegen op een hoek waar meerdere drukke straten samenkomen. Hiervoor een regulier Shell Express tankstation met een aanbod aan fossiele brandstoffen, transformeert Hamer België de tanklocatie in opdracht van Aecom op dit moment naar een volledig elektrisch laadplein met vier snellaadplaatsen. De brandstofpompen zijn verwijderd zodat er dadelijk alléén nog elektrische voertuigen terecht kunnen. Die kunnen hier snel en efficiënt worden opgeladen en zo hun bijdrage leveren aan een duurzamere toekomst. ‘We zijn trots om deel uit te maken van deze belangrijke stap naar een groenere mobiliteit’, aldus Hamer.

Elektrische verkeersstromen

Shell Mobility Hub Brussel lijkt op die afgelopen december is geopend aan het Hofplein in het centrum van Rotterdam. Al sinds de jaren dertig op deze locatie een ‘klassiek’ tankstation, heeft Shell deze getransformeerd naar de allereerste ‘mobility hub’ van Nederland. Ook hier zijn de pompeilanden met fossiele brandstoffen verdwenen en hebben plaats gemaakt voor twaalf hyperchargers. Later dit jaar wordt Shell Hofplein verder vernieuwd naar een echte mobiliteitshub, centraal gelegen locaties waar meerdere services en elektrische verkeersstromen samenkomen onder één dak.

De energietransitie waarbij personenauto’s die rijden op fossiele brandstoffen steeds vaker worden vervangen voor batterij-aangedreven voertuigen, zorgt ervoor dat de Britse energiereus zoekt naar een andere, nieuwe invulling van bestaande tanklocaties.

Lees meer:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.