Fastned bouwt twee grote snellaadstations bij Gent

Foto ter illustratie Foto: Fastned

Fastned heeft een aanbesteding gewonnen voor de bouw van twee grote stations met snellaadpalen voor elektrische auto’s in de buurt van de Belgische stad Gent. De twee locaties in Gentbrugge worden de eerste ‘snelweg-verzorgingsplaatsen van de toekomst’, waar uitsluitend elektrische auto’s worden bediend. De bouw moet in 2024 gaan beginnen.

De aanbesteding kwam van de Vlaamse wegbeheerder – het Agentschap voor Wegen en Verkeer (AWV). Fastned zegt dat het voor het eerst in Europa is dat een aanbesteding is gedaan voor stations die puur gericht zijn op elektrische auto’s. De stations komen aan weerszijden van de snelweg E17 bij Gentbrugge en zullen elk beschikken over twaalf snellaadpunten. Fastned noemt het de eerste ‘snelweg-verzorgingsplaatsen van de toekomst’, waar uitsluitend elektrische auto’s worden bediend met daarnaast extra faciliteiten zoals toiletten, broodjes en koffie.

Ook voor elektrische trucks

Volgens Fastned kunnen op de stations tot wel duizend auto’s per dag worden opgeladen. Die auto’s zouden dan binnen een kwartier laden voldoende vermogen hebben om een afstand tot 300 kilometer af te kunnen leggen. Ook elektrische trucks kunnen er worden opgeladen.

Fastned heeft momenteel al negentien snellaadstations in België, met 24 locaties in ontwikkeling. Michiel Langezaal, CEO van Fastned: “Wij zetten ons in om Belgische en Europese elektrische rijders een betrouwbaar oplaadnetwerk aan te bieden, dat voor iedereen toegankelijk is en de vrijheid geeft om overal heen te rijden. Dat we een van de belangrijkste tenders in Europa tot nu toe dit jaar hebben gewonnen, laat zien hoe Fastned in staat is om belangrijke locaties te winnen om zo zijn netwerk verder uit te breiden. Het brengt ons dichter bij ons doel om tegen 2030 over een netwerk van 1.000 grote stations te beschikken.”

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Fastned bouwt twee grote snellaadstations bij Gent | TankPro.nl

Fastned bouwt twee grote snellaadstations bij Gent

Foto ter illustratie Foto: Fastned

Fastned heeft een aanbesteding gewonnen voor de bouw van twee grote stations met snellaadpalen voor elektrische auto’s in de buurt van de Belgische stad Gent. De twee locaties in Gentbrugge worden de eerste ‘snelweg-verzorgingsplaatsen van de toekomst’, waar uitsluitend elektrische auto’s worden bediend. De bouw moet in 2024 gaan beginnen.

De aanbesteding kwam van de Vlaamse wegbeheerder – het Agentschap voor Wegen en Verkeer (AWV). Fastned zegt dat het voor het eerst in Europa is dat een aanbesteding is gedaan voor stations die puur gericht zijn op elektrische auto’s. De stations komen aan weerszijden van de snelweg E17 bij Gentbrugge en zullen elk beschikken over twaalf snellaadpunten. Fastned noemt het de eerste ‘snelweg-verzorgingsplaatsen van de toekomst’, waar uitsluitend elektrische auto’s worden bediend met daarnaast extra faciliteiten zoals toiletten, broodjes en koffie.

Ook voor elektrische trucks

Volgens Fastned kunnen op de stations tot wel duizend auto’s per dag worden opgeladen. Die auto’s zouden dan binnen een kwartier laden voldoende vermogen hebben om een afstand tot 300 kilometer af te kunnen leggen. Ook elektrische trucks kunnen er worden opgeladen.

Fastned heeft momenteel al negentien snellaadstations in België, met 24 locaties in ontwikkeling. Michiel Langezaal, CEO van Fastned: “Wij zetten ons in om Belgische en Europese elektrische rijders een betrouwbaar oplaadnetwerk aan te bieden, dat voor iedereen toegankelijk is en de vrijheid geeft om overal heen te rijden. Dat we een van de belangrijkste tenders in Europa tot nu toe dit jaar hebben gewonnen, laat zien hoe Fastned in staat is om belangrijke locaties te winnen om zo zijn netwerk verder uit te breiden. Het brengt ons dichter bij ons doel om tegen 2030 over een netwerk van 1.000 grote stations te beschikken.”

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.