Greenpoint-tankstation Veghel verandert in laadplein voor auto’s én e-trucks

Greenpoint-tankstation Veghel wordt laadplein voor auto’s én e-trucks

Van Kessel transformeert de tanklocatie op De Amert in Veghel in een echt snellaadplein voor auto's, busjes en e-trucks. Foto: Van Kessel, 2023

Het Greenpoint-tankstation van Van Kessel in Veghel verandert steeds meer in een laadplein waar meerdere vervoersmiddelen terecht kunnen om te laden. Binnenkort kunnen personenauto’s, bestelbussen én e-trucks in alle ruimte snelladen op bedrijventerrein De Amert.

Het traditionele Greenpoint-tankstation waar auto’s en trucks terecht kunnen voor Euro95, diesel, Traxx Zero en AdBlue is er uiteraard nog, maar nu kunnen ze op dezelfde locatie ook terecht om er te snelladen. Van Kessel transformeert de tanklocatie op bedrijventerrein De Amert, op steenworp afstand van de afslag ‘Veghel’ aan de snelweg A50, in een snellaadplein. Zo is er als eerste stap in de transformatie een 150 kW snellader met twee laadpunten gerealiseerd. Binnenkort worden er nog twee 180 kW snelladers voor elektrische personenwagens en bestelbussen geplaatst. Daarna volgen er twee 360 kW laders én een volgens Van Kessel ‘unieke’ 1 MW Super Fast Charger voor e-trucks. Deze zijn gekoppeld aan een accupakket dat gevoed wordt door de zonnedaken op de omliggende bedrijfspanden.

Netwerk

Van Kessel Groep is actief in de verkoop en distributie van (duurzame) brandstoffen en smeermiddelen en exploiteert daarnaast 36 tankstations in Zuid-Nederland. Onder de naam Greenpoint heeft het bedrijf een netwerk van twaalf multi-energy-stations (inclusief Ede) met duurzame brandstoffen, een waterstoftankstation in Nieuwegein (in samenwerking met Hysolar) en plaatst het bijvoorbeeld laadpleinen bij bedrijven. Het tankconcept Greenpoint werd in 2015 opgericht. Het bedrijf uit het Brabantse Milheeze is druk bezig op haar tanklocaties in Nederland ook laadfaciliteiten voor uiteenlopende vervoersmiddelen te realiseren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.