Q-Park: in 2023 meer laadpalen in garages en vijf mobility hubs met Shell

Q-Park: in 2023 meer laadpalen in garages en vijf mobility hubs met Shell

In 2023 zullen mobility hubs worden gerealiseerd op de locatie Centrum/Veerkaden in Den Haag en op het Zuidplein in Rotterdam. Foto: Shell, 2023

Q-Park gaat dit jaar meer parkeergarages in Nederland van laadpalen voorzien. Daarnaast gaat de parkeerdienstverlener in samenwerking met Shell in grote steden in Nederland vijf zogenaamde ‘mobility hubs’ bouwen, als eerste in Den Haag en op het Zuidplein in Rotterdam.

Dat schrijft Michiel Tenge, algemeen directeur bij Q-Park Nederland, in een eindejaarsbericht waarin wordt teruggeblikt op het afgelopen jaar en vooruitgekeken naar 2023. Volgens Tenge heeft Q-Park het afgelopen jaar met betrokken medewerkers ‘stevige stappen’ gezet op het gebied van duurzaamheid en digitaal doorgroeien. Elektrisch laden is belangrijk voor klanten van Q-Park en daarom ook belangrijk voor het bedrijf zelf, aldus Tenge. Reden genoeg om in 2022 samen met Shell te werken aan het sneller installeren van méér elektrische laadpalen in de eigen garages. Inmiddels zijn er volgens Tenge duizend laadpalen in Q-Park parkeergarages in gebruik genomen en zullen er in 2023 nog veel meer laadpalen worden toegevoegd, waarvan een deel snelladers.

Mobility hubs

Daarnaast gaan Q-Park en Shell in grote steden in Nederland vijf zogenaamde ‘mobility hubs’ bouwen. De veranderende behoeftes van de klant staan hierbij centraal, aldus Tenge. Op deze parkeerfaciliteiten worden nieuwe concepten ingevoerd, waarbij parkeren wordt gecombineerd met (snel)laden, verkoop van verse etenswaren en drankjes, aanbod van deelvervoer zoals elektrische fietsen, scooters of auto’s en logistieke services zoals pakketdiensten. Op deze manier willen de initiatiefnemers Q-Park parkeerlocaties in Amsterdam, Den Haag, Maastricht en Rotterdam (2) een belangrijk onderdeel maken van de verbetering van de bereikbaarheid en de leefbaarheid van steden. In het nieuwe jaar zullen in ieder geval mobility hubs worden gerealiseerd op de locatie Centrum/Veerkaden in Den Haag en op het Zuidplein in Rotterdam.

Langetermijnvisie

Shell heeft zich ten doel gesteld om in 2025 wereldwijd meer dan 500.000 oplaadpunten te beheren, waarbij het verder wil groeien met een nog ambitieuzere langetermijnvisie: in 2030 hoopt Shell zo’n 2,5 miljoen laadpalen te beheren.
Q-Park is met ongeveer 1800 medewerkers en aanwezig in meer dan 330 steden in Nederland, Duitsland, België, Groot-Brittannië, Frankrijk, Ierland en Denemarken een van de grootste Europese parkeerdienstverleners.

Lees meer:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Q-Park: in 2023 meer laadpalen in garages en vijf mobility hubs met Shell | TankPro.nl
Q-Park: in 2023 meer laadpalen in garages en vijf mobility hubs met Shell

Q-Park: in 2023 meer laadpalen in garages en vijf mobility hubs met Shell

In 2023 zullen mobility hubs worden gerealiseerd op de locatie Centrum/Veerkaden in Den Haag en op het Zuidplein in Rotterdam. Foto: Shell, 2023

Q-Park gaat dit jaar meer parkeergarages in Nederland van laadpalen voorzien. Daarnaast gaat de parkeerdienstverlener in samenwerking met Shell in grote steden in Nederland vijf zogenaamde ‘mobility hubs’ bouwen, als eerste in Den Haag en op het Zuidplein in Rotterdam.

Dat schrijft Michiel Tenge, algemeen directeur bij Q-Park Nederland, in een eindejaarsbericht waarin wordt teruggeblikt op het afgelopen jaar en vooruitgekeken naar 2023. Volgens Tenge heeft Q-Park het afgelopen jaar met betrokken medewerkers ‘stevige stappen’ gezet op het gebied van duurzaamheid en digitaal doorgroeien. Elektrisch laden is belangrijk voor klanten van Q-Park en daarom ook belangrijk voor het bedrijf zelf, aldus Tenge. Reden genoeg om in 2022 samen met Shell te werken aan het sneller installeren van méér elektrische laadpalen in de eigen garages. Inmiddels zijn er volgens Tenge duizend laadpalen in Q-Park parkeergarages in gebruik genomen en zullen er in 2023 nog veel meer laadpalen worden toegevoegd, waarvan een deel snelladers.

Mobility hubs

Daarnaast gaan Q-Park en Shell in grote steden in Nederland vijf zogenaamde ‘mobility hubs’ bouwen. De veranderende behoeftes van de klant staan hierbij centraal, aldus Tenge. Op deze parkeerfaciliteiten worden nieuwe concepten ingevoerd, waarbij parkeren wordt gecombineerd met (snel)laden, verkoop van verse etenswaren en drankjes, aanbod van deelvervoer zoals elektrische fietsen, scooters of auto’s en logistieke services zoals pakketdiensten. Op deze manier willen de initiatiefnemers Q-Park parkeerlocaties in Amsterdam, Den Haag, Maastricht en Rotterdam (2) een belangrijk onderdeel maken van de verbetering van de bereikbaarheid en de leefbaarheid van steden. In het nieuwe jaar zullen in ieder geval mobility hubs worden gerealiseerd op de locatie Centrum/Veerkaden in Den Haag en op het Zuidplein in Rotterdam.

Langetermijnvisie

Shell heeft zich ten doel gesteld om in 2025 wereldwijd meer dan 500.000 oplaadpunten te beheren, waarbij het verder wil groeien met een nog ambitieuzere langetermijnvisie: in 2030 hoopt Shell zo’n 2,5 miljoen laadpalen te beheren.
Q-Park is met ongeveer 1800 medewerkers en aanwezig in meer dan 330 steden in Nederland, Duitsland, België, Groot-Brittannië, Frankrijk, Ierland en Denemarken een van de grootste Europese parkeerdienstverleners.

Lees meer:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.