Foto: Rob Fritsen

Laadplein bij Greenpoint Asten: ‘Elektrisch laden kan natuurlijk niet ontbreken’

Initiatiefnemers Willemjan van Golstein Brouwers en Van Kessel Olie B.V. zijn drie jaar na de opening van Greenpoint Asten gestart met de aanleg van een laadplein. Er komen maar liefst acht laadplaatsen voor auto’s en vrachtwagens.

De laadpalen hebben vermogens tot 400 kW. Hiermee kan tot 40 kilometer per minuut worden geladen, afhankelijk van het type auto. Er worden ook zonnepanelen gelegd die een deel van de stroomlevering gaan voorzien.

Gunstige locatie

Het laadplein richt zich op particulieren en bedrijven, zowel uit de directe omgeving als ook weggebruikers van de vlakbij gelegen A67 en N279. Willemjan van Golstein Brouwers, directeur van onder andere Greenpoint Asten en VGB tankstations: “We liggen heel gunstig. Vlak langs de A67 Eindhoven-Venlo en de N279 Roermond-Den Bosch. En op een uitgaande weg vanuit Asten richting de snelweg. Qua locatie is het dus een logische keuze.” Het past volgens Golstein Brouwers ook bij het Greenpoint-concept: “Bij Greenpoint Asten bieden we alle nieuwe, moderne en CO2-vriendelijke brandstoffen aan, met naast gewone diesel ook HVO en TRAXX-producten. Dan kan een soort mobility plein met elektrisch laden natuurlijk niet ontbreken.”

Alle doelgroepen

Auto’s hoeven op het laadplein niet achteruit te rijden, wat het ook geschikt maakt voor bestelwagens en vrachtwagens. “Bij veel alternatieve laadlocaties zie je van die insteekhavens, waar je met een bestelwagen niet weet waar je moet gaan staan en waar je met een vrachtwagen sowieso niet welkom bent. Bij ons kunnen straks alle doelgroepen laden.” Het laadplein wordt daarnaast zodanig ingericht, dat er voor bestelwagens en vrachtwagens ook de mogelijkheid is om aan twee kanten te laden. “De eerste serie vrachtwagens zijn allemaal uitgerust met één laadpunt. Maar wil je tijd winnen, dan moet je toch echt in gaan zetten op twee laadpunten. Bij ons kan dat straks gelijktijdig aan twee kanten, dus gaat het allemaal wat sneller.”

De verwachting is dat het laadplein bij Greenpoint Asten na de zomer in gebruik genomen kan worden.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.