LIQAL Hirschberg

LIQAL en PitPoint.LNG breiden netwerk gezamenlijk uit in Duitsland

LIQAL en PitPoint.LNG realiseren dit jaar gezamenlijk drie nieuwe LNG-stations in Duitsland. Op die manier willen de bedrijven inspelen op de snelgroeiende vraag naar de brandstof in het land. 

De eerste van de drie LNG-installaties werd in maart geopend in Hirschberg, bij het TotalEnergies-station aan de A5 (foto). Deze locatie heeft een strategische ligging voor transportbedrijven die tussen Duitsland en Italië rijden. Bij het station werd een verticale opslagtank geplaatst waar in totaal tachtig kubieke meter aan LNG in opgeslagen kan worden. Er zijn twee dispensers beschikbaar. Het tweede LNG-station opent op korte termijn in Geiselwind, tussen Frankfurt en Neurenberg in. De locatie van het derde station wordt later bekendgemaakt.

Potentieel in Duitsland

“Nu de vraag naar LNG voor zwaar wegtransport in heel Europa toeneemt, en vooral in Duitsland, werkt PitPoint.LNG samen met LIQAL, onderdeel van Dover Fueling Solutions (DFS), om het netwerk van LNG-tankstations op de Duitse markt uit te breiden”, meldt het Bredase LIQAL. Overschakelen op duurzamere, schonere brandstoffen en de afhankelijkheid van diesel verminderen is volgens de partijen van cruciaal belang voor de transportsector. “Een groeiend aantal transportbedrijven in Duitsland onderkent het potentieel van LNG als een schonere alternatieve brandstof voor vrachtwagens.”

De samenwerkende bedrijven benadrukken dat er op de centrale transportroutes in het land grote hoeveelheden aan vracht vervoerd worden. De huidige dichtheid van de infrastructuur voor het tanken van LNG laat alleen nog te wensen over ten opzichte van bijvoorbeeld Nederland. Met onder andere subsidies voor de aankoop van LNG-trucks en vrijstellingen van tolheffing op snelwegen probeert de Duitse regering hier verandering in aan te brengen.

Nederlandse markt

“Met brede ervaring en technische knowhow ontwikkelen LIQAL en PitPoint.LNG gezamenlijk projecten en treffen we voorbereidingen voor de realisatie van nieuwe LNG-stations”, aldus Joost Jansen, business development manager bij LIQAL. “Samen werken we hard om een netwerk van volledig uitgeruste, state-of-the-art LNG-tankstations naar LNG-gebruikers in Nederland, België en Duitsland te brengen.”

In Nederland voorzag LIQAL het station van DCB Energy in Assen onlangs nog van een LNG-installatie. Ook hier zijn volgens de onderneming veel ontwikkelingen op het gebied van LNG. Op korte termijn wordt daarom ook in Nederland verdere uitbreiding van het netwerk verwacht.

PitPoint.LNG, onderdeel van TotalEnergies, richt zich op het vinden, realiseren en exploiteren van LNG-tankstations. LIQAL is een leverancier van LNG-installaties, maar ook van installaties voor Bio-LNG en waterstof.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.