AVIA Vollenhoven HVO

Vollenhoven biedt voor het eerst twee soorten HVO aan op één station

Foto: Vollenhoven

Het is voor het eerst mogelijk om binnen het netwerk van Vollenhoven zowel HVO20 als HVO100 te tanken op hetzelfde station. AVIA XPress Eindhoven de Hurk is de eerste locatie waar beide duurzamere brandstoffen aangeboden worden. 

Door de twee soorten HVO beschikbaar te stellen op hetzelfde station aan de Rooijakkerstraat, zegt Vollenhoven klanten beter van dienst te willen zijn. Ook hoopt de onderneming op die manier een steentje bij te dragen als ‘duurzame transitiepartner’.

HVO (Hydrotreated Vegatable Oil) is momenteel het meest duurzame alternatief voor diesel. De biobrandstof wordt geproduceerd uit hernieuwbare duurzame grondstoffen en bevat geen fossiele grondstoffen. Met HVO100 kan tot 90 procent minder CO2 uitgestoten worden ten opzichte van fossiele diesel. In het geval van HVO20 gaat het om zo’n 18 procent. Om de brandstof te tanken zijn vaak geen aanpassingen nodig aan de motoren of distributiesystemen.

Uitrol snelladers

Vollenhoven startte onlangs ook met de uitrol van een eigen laadnetwerk. Het eerste station dat werd voorzien van een snellaadpaal is te vinden aan de Torenweg in Ittervoort. De lader daar is geschikt voor CCS- en CHAdeMo connectors en heeft een capaciteit van 50 kW, waardoor klanten volgens het bedrijf in vijftien minuten kunnen volladen.

Tijdens het laden is het mogelijk om een koffie te drinken of een broodje te nuttigen in de shop. Na AVIA Ittervoort volgen er op korte termijn meerdere snellaadlocaties in onder andere Rilland, Rosmalen en Eindhoven.

Vollenhoven is onderdeel van de AVIA coöperatie en beheert zo’n honderd AVIA -, AVIA XPress- en AVIA Truck-locaties in Zuid-Nederland.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.