Rolande laat netwerk verder groeien met locaties in België en Nederland

Rolande breidt het netwerk binnen en buiten de Nederlandse landsgrenzen verder uit. In het Belgische Hoogstraten wordt momenteel een nieuw LNG-station gebouwd. Het wordt alweer de derde locatie van het bedrijf bij onze zuiderburen. Ook in ons land staan er meerdere stations op de planning.

Het vulpunt wordt gebouwd in samenwerking met G&V Energy Group, dat meer dan tweehonderd tankstations in België exploiteert. Het te bouwen station zal verrijzen naast het bestaande tankstation Meer (foto), gelegen aan de de A1 tussen Breda en Antwerpen.

Drukke locatie

“Meer is een druk punt en heeft op dit moment alleen een drukbezocht dieselstation. Door de vele transportbewegingen is Hoogstraten een goede locatie om toe te voegen aan ons netwerk. Onze partner G&V is de huidige locatie aan het uitbreiden en dat biedt kansen voor LNG op deze plek”, laat Leila Mulder van Rolande weten.

Naar verwachting is het station begin mei gereed. Bij deze locatie blijft het overigens niet, want er staan nog twee LNG-stations in het land op de planning. Ook in Nederland werkt het Tilburgse bedrijf hard door aan de uitbreiding van het netwerk. Vooralsnog staan ook hier drie nieuwe locaties op de planning. In Bodegraven zijn de werkzaamheden voor een nieuwe locatie eind vorig jaar gestart. Dat station zal de eerste nieuwe Nederlandse aanwinst van het jaar zijn. Daarna volgen locaties in Venlo en Heteren. Het bedrijf gaf vorig jaar al aan het netwerk flink uit te zullen breiden.

Uitbreiding LIQAL

Ook een andere Nederlandse onderneming breidt het LNG-netwerk in het buitenland uit: LIQAL. Het bedrijf uit Breda is namelijk bezig met een nieuw station voor PitPoint.LNG bij het TotalEnergies-tankstation in het Duitse Hirschberg. Dat station zal geëxploiteerd worden door PitPoint en opent naar verwachting in maart.

LIQAL PitPoint.LNG TotalEnergies Duitsland
Het nieuwe LNG-vulpunt van LIQAL staat klaar voor installatie. Foto: LIQAL

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Rolande laat netwerk verder groeien met locaties in België en Nederland | TankPro.nl

Rolande laat netwerk verder groeien met locaties in België en Nederland

Rolande breidt het netwerk binnen en buiten de Nederlandse landsgrenzen verder uit. In het Belgische Hoogstraten wordt momenteel een nieuw LNG-station gebouwd. Het wordt alweer de derde locatie van het bedrijf bij onze zuiderburen. Ook in ons land staan er meerdere stations op de planning.

Het vulpunt wordt gebouwd in samenwerking met G&V Energy Group, dat meer dan tweehonderd tankstations in België exploiteert. Het te bouwen station zal verrijzen naast het bestaande tankstation Meer (foto), gelegen aan de de A1 tussen Breda en Antwerpen.

Drukke locatie

“Meer is een druk punt en heeft op dit moment alleen een drukbezocht dieselstation. Door de vele transportbewegingen is Hoogstraten een goede locatie om toe te voegen aan ons netwerk. Onze partner G&V is de huidige locatie aan het uitbreiden en dat biedt kansen voor LNG op deze plek”, laat Leila Mulder van Rolande weten.

Naar verwachting is het station begin mei gereed. Bij deze locatie blijft het overigens niet, want er staan nog twee LNG-stations in het land op de planning. Ook in Nederland werkt het Tilburgse bedrijf hard door aan de uitbreiding van het netwerk. Vooralsnog staan ook hier drie nieuwe locaties op de planning. In Bodegraven zijn de werkzaamheden voor een nieuwe locatie eind vorig jaar gestart. Dat station zal de eerste nieuwe Nederlandse aanwinst van het jaar zijn. Daarna volgen locaties in Venlo en Heteren. Het bedrijf gaf vorig jaar al aan het netwerk flink uit te zullen breiden.

Uitbreiding LIQAL

Ook een andere Nederlandse onderneming breidt het LNG-netwerk in het buitenland uit: LIQAL. Het bedrijf uit Breda is namelijk bezig met een nieuw station voor PitPoint.LNG bij het TotalEnergies-tankstation in het Duitse Hirschberg. Dat station zal geëxploiteerd worden door PitPoint en opent naar verwachting in maart.

LIQAL PitPoint.LNG TotalEnergies Duitsland
Het nieuwe LNG-vulpunt van LIQAL staat klaar voor installatie. Foto: LIQAL

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.