Dover neemt Bredaas bedrijf LIQAL over

LIQAL re-liquefaction systeem

Het Bredase bedrijf LIQAL wordt overgenomen door het in Austin gevestigde Dover. De leverancier van apparatuur voor het tanken van vloeibaar aardgas (LNG) en waterstof wordt onderdeel van de operationele eenheid Dover Fueling Solutions (DFS). De voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt. 

LIQAL gaat opereren binnen het segment ‘Fueling Solutions’ van het Amerikaanse bedrijf. DFS, dat zich wereldwijd bezighoudt met oplossingen voor de tankstationsector, breidt het aanbod met de overname verder uit. “LIQAL brengt een portfolio van LNG- en waterstofproducten en -oplossingen mee, evenals belangrijke innovatiecapaciteiten en eigen technologieën die voor DFS waardevol zullen zijn. Daarmee kunnen we onze klanten ondersteunen die actief investeren in brandstoffen met een lagere koolstofuitstoot”, aldus directeur David Crouse.

“Met de overname van LIQAL in combinatie met onze strategische partnerschappen met aanbieders van EV-laadsystemen, heeft DFS een goede positie om onze klanten te helpen bij het invoeren van gangbare alternatieve brandstofopties, wat onze positie versterkt als voorkeurspartner”, vervolgt Crouse.

Toename alternatieve brandstoffen

Volgens de directeur van LIQAL, Jorg Raven, neemt het gebruik van alternatieve brandstoffen naar verachting toe. Daarbij worden digitalisering en de toepassing van verschillende technologieën steeds belangrijker. “De LNG- en waterstoftankindustrieën zullen de komende jaren blijven groeien, en we zijn verheugd onze krachten te bundelen met DFS om onze unieke monitoring- en controlesysteemoplossingen op de markt te brengen die specifiek zijn afgestemd op deze alternatieve brandstoffen. Deze zijn cloud-gebaseerd.”

LIQAL werd opgericht in 2014 en biedt klanten ‘veilige, efficiënte en innovatieve alternatieve brandstofoplossingen’. Dover Fueling Solutions, onderdeel van Dover Corporation, omvatte al de productmerken Wayne Fueling Systems, OPW Fuel Management Systems, ClearView, Tokheim, ProGauge en Fairbanks.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.