Elektrisch laden

AutoScout24: 45 procent van de Nederlanders overweegt een elektrische of hybride auto

Elektrisch laden

Uit een recent Europees onderzoek van AutoScout24 onder gebruikers blijkt dat ruim een derde van de ondervraagden als eerstvolgende auto een elektrische of hybride auto overweegt. In Nederland ligt dat percentage met 45 procent nog hoger.

In Duitsland, Oostenrijk en Italië overweegt 37 procent van de ondervraagden een elektrische of hybride auto te kopen, in België is dat 35 procent. Meer dan de helft (61 procent) van de ondervraagde Nederlanders zou wel graag meer informatie krijgen over elektrisch rijden, met name over de onderhoudskosten en de voor- en nadelen van elektrisch rijden.

Ook heeft nog steeds meer dan de helft van de ondervraagden (54 procent) soms nog reserveringen wat het overstappen op elektrisch rijden betreft. EV’s worden gezien als te duur en niet geschikt voor dagelijks gebruik.

Subsidiepot

“De subsidiepot voor nieuwe elektrische auto’s was in januari binnen een week alweer leeg. De aandacht van consumenten verschoof duidelijk naar de tweedehandsmarkt, want begin september raakte ook die subsidiepot leeg. In augustus van dit jaar bleek het elektrische aanbod op AutoScout24 met ongeveer 60 procent te zijn toegenomen ten opzichte van augustus vorig jaar”, meldt het occasionplatform.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Michael van Wijngaarden

Michael van Wijngaarden is vaste journalist voor vakblad Automobiel Management. Regelmatig schrijft hij ook voor TankPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.