OG opent twee nieuwe biogas-tankstations in Zweden

Het Nederlandse OG heeft in Zweden opnieuw locaties aan het netwerk toegevoegd. In de gemeente Simrishamn en in de gemeente Tomelilla werden twee biogas-tankstations geopend. Zowel trucks als personenauto’s kunnen op deze stations Bio-CNG tanken.

De brandstof Bio-CNG wordt gemaakt van afval en wordt gezien als een duurzaam alternatief voor fossiel aardgas. De nieuwe locaties betekenen voor OG het zevende en achtste openbare station in Zweden waar het product verkrijgbaar is. Volgens OG blijft het hier ook niet bij, wat er volgen nog meer geplande locaties. Daarmee wordt het volgens het bedrijf ‘ook in Zweden voor iedereen mogelijk om duurzaam te rijden.’

Eiland

OG opende in april ook al een nieuw tankstation met Bio-CNG in Zweden. Dat tankstation is te vinden in Färjestaden, op het eiland Öland in de Oostzee. Ook staan daar twee snelladers. Later dit jaar wordt op Öland nog een locatie in Borgholm geopend. De overige OG-locaties in Zweden zijn te vinden in Helsingborg, Höganäs en Stockholm/Bromma.

De ambitie van OG is om de grootste schone retailer van brandstoffen in Europa te worden. Daarmee hoopt het bedrijf bij te dragen aan het behalen van de klimaatdoelstellingen op zowel landelijk als Europees niveau.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.