Brandstofomzet in februari 18,6 procent lager dan jaar eerder

De brandstofomzet in Nederland daalde in februari met 18,6 procent ten opzichte van dezelfde maand in 2020. Dat berekende de brancheorganisatie voor zelfstandige brandstofhandelaren NOVE op basis van cijfers van het CBS. In januari was die daling nog 23,6 procent. 

‘’Als gevolg van de COVID-19 uitbraak en de maatregelen die werden genomen om verdere verspreiding van het virus in te dammen, gold in januari en februari 2021 een lockdown, met als gevolg een daling van de vraag naar brandstoffen ten opzichte van dezelfde periode in 2020 toen COVID nog niet als pandemie was aangemerkt’’, laat NOVE weten.

Voor diesel werd in februari 2021 een daling van 12,1 procent genoteerd ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. In januari bedroeg de daling 18,4 procent. Daarmee pakken de cijfers voor beide brandstoffen gunstiger uit. In het geval van LPG ging het, ten opzichte van een jaar eerder, om een daling van 30 procent in januari en 23,5 procent in februari.

Toch verwacht de brancheorganisatie dat er pas in de tweede helft van het jaar herstel zal zijn voor de verkoop van brandstoffen. Dat zal zijn wanneer de coronamaatregelen worden opgeheven.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.