DKV Kaart elektrisch laden

DKV behaalt ‘bijzondere mijlpaal’ van 160.000 elektrische oplaadpunten

Bron: DKV Persbericht

Klanten van DKV kunnen hun tankkaart sinds deze week bij 160.000 laadpalen in Europa gebruiken. Door het toevoegen van steeds meer elektrische oplaadpunten, bouwt het bedrijf naar eigen zeggen aan het grootste oplaadnetwerk van Europa. 

Volgens Sven Mehringer is het behalen van 160.000 laadpunten een ‘bijzondere mijlpaal’. “Het onderstreept onze missie ‘Lead in Green’. We willen toonaangevend zijn op het gebied van duurzame oplossingen voor de transportsector. Het mogelijk maken van steeds meer elektrisch vervoer sluit daar naadloos op aan”, aldus de directeur energie en voertuigenservice bij DKV.

Italië

Vooral in Italië heeft DKV een dekkend netwerk van laadpalen. Klanten kunnen terecht bij 90 procent van de openbare elektrische laders in het land. Eerder kondigde DKV een samenwerking in het land aan met Ekomobil. Charge4Europe, waar DKV onderdeel van is, voegde daaropvolgend 13.000 extra oplaadpunten aan het netwerk toe.

Voor de exploitatie van het netwerk werkt DKV samen met verschillende partners en exploitanten. Klanten hebben voor het elektrisch laden en het automatisch afrekenen de ‘DKV CARD +CHARGE’ nodig. Het bedrijf uit Noordwijkerhout zegt door de uitbreiding van het oplaadnetwerk meer dan 250.000 partners te ondersteunen bij de overstap naar klimaatvriendelijkere mobiliteit en het bereiken van de klimaatdoelstellingen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.