LNG-tankstation Rolande

Vierde Duitse LNG-tankstation van Rolande geopend in Lübeck

Bron: Rolande

Het vierde Duitse LNG-tankstation van Rolande werd deze week geopend in de stad Lübeck. De nieuwste locatie van het Tilburgse bedrijf is een openbaar zelfbedieningsstation met twee pompen. Dagelijks kunnen zo’n 150 klanten bij het tankstation langs de snelweg A1 terecht. 

Voor de vierde locatie in Duitsland werkte Rolande samen met IDS-Q8, dat onderdeel is van Kuwait Petroleum. Eerder werkten de partijen al samen aan een tankstation met vloeibaar aardgas in de Rotterdamse Botlek. De samenwerking wordt in de loop van 2021 verder uitgebreid met tankstations in de Duitse plaatsen Grasdorf en Ziesar. 

Rolande hoopt dit jaar tien LNG-stations in Duitsland te openen. Een maand geleden werd ook een LNG-station geopend in Dortmund. Uiteindelijk wil het bedrijf een ‘Europa-dekkend’ netwerk opzetten. Daarmee moet het wegtransport verduurzaamd worden. Het vloeibare aardgas wordt gemaakt van afvalstromen, zoals organisch huishoudelijk afval, landbouwafval of mest. Het bedrijf heeft inmiddels 19 tankstations.  

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.