Waterstoftank bij Shell Green Planet dit najaar voor iedereen te gebruiken

Shell Green Planet vlak na opening

Shell Green Planet in het Drentse Pesse is bezig met de ontwikkeling van een waterstoftank. In het najaar van 2021 moet het openbare vulpunt voor iedereen te gebruiken zijn. De waterstoftank wordt eerst nog getest door een testteam.

In het voorjaar gaan het team daarmee aan de slag. Dit is een groep van maximaal 25 personen die waterstof mag tanken voor 7,50 euro per kilo. In ruil daarvoor geven zij feedback, waarmee Green Planet het tanken van waterstof kan verbeteren. Het bedrijf Frames Renewables was verantwoordelijk voor de installatie van het waterstofstation.

Green Planet in Pesse is een multifuel tankstation. Ook fossiele brandstoffen en bijvoorbeeld biodiesel zijn er verkrijgbaar. Bovendien heeft het tankstation laadpunten voor elektrische auto’s. Daarmee moet het volgens het bedrijf voor iedereen mogelijk worden om emissievrij te rijden. Ook heeft de locatie een Big Burger Bar en een vergaderplek.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.