Rootselaar richt zich na overname van Hobur opnieuw op bouw tanktrailers

Tankbouw Rootselaar heeft de tanktrailer-activiteiten van Hobur-Twente overgenomen. Het Almelose Hobur werd in december failliet verklaard, nadat het enkele jaren daarvoor in handen van een Chinees bedrijf kwam. Rootselaar nam, met ingang van 4 januari, naast de fabriek ook het personeel en de uitstaande klussen over. 

Wim van Rootselaar ziet de overname als een mooie aanvulling op het bestaande portfolio. “Hobur’s hoogwaardige tanktrailers hebben een reputatie die past in de filosofie van ons bedrijf. Elke transporteur van vloeibare gassen, maar ook iedere automobilist kent wel de indrukwekkende trailers met het bekende Hobur-beeldmerk. Het is een voorrecht om de productie ervan te mogen doorzetten”, aldus de CEO.

Rootselaar uit Nijkerk bouwde eerder zelf ook tanktrailers. The RootselaarGroup, waar Rootselaar onder valt, hield zich daarna vooral bezig met het bouwen van kleine propaantanks en hogedrukvaten. Het bedrijf heeft onder meer locaties in Azië en het Midden-Oosten.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Rootselaar richt zich na overname van Hobur opnieuw op bouw tanktrailers | TankPro.nl

Rootselaar richt zich na overname van Hobur opnieuw op bouw tanktrailers

Tankbouw Rootselaar heeft de tanktrailer-activiteiten van Hobur-Twente overgenomen. Het Almelose Hobur werd in december failliet verklaard, nadat het enkele jaren daarvoor in handen van een Chinees bedrijf kwam. Rootselaar nam, met ingang van 4 januari, naast de fabriek ook het personeel en de uitstaande klussen over. 

Wim van Rootselaar ziet de overname als een mooie aanvulling op het bestaande portfolio. “Hobur’s hoogwaardige tanktrailers hebben een reputatie die past in de filosofie van ons bedrijf. Elke transporteur van vloeibare gassen, maar ook iedere automobilist kent wel de indrukwekkende trailers met het bekende Hobur-beeldmerk. Het is een voorrecht om de productie ervan te mogen doorzetten”, aldus de CEO.

Rootselaar uit Nijkerk bouwde eerder zelf ook tanktrailers. The RootselaarGroup, waar Rootselaar onder valt, hield zich daarna vooral bezig met het bouwen van kleine propaantanks en hogedrukvaten. Het bedrijf heeft onder meer locaties in Azië en het Midden-Oosten.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.