Schadevergoeding voor familie Tausch in Drunense tankstationzaak

De familie Tausch, voormalig exploitant van een tankstation in Drunen, kan een schadevergoeding van meer dan 1,6 miljoen euro tegemoet zien. Dat heeft Raad van State onlangs bepaald.

De schadevergoeding vloeit voort uit een zaak over het afsluiten van afrit 41 van snelweg A59 in 2013, wat volgens de familie de bereikbaarheid van het tankstation aan de Spoorlaan aangetast zou hebben, met omzetderving als gevolg.

In een eerdere uitspraak van de rechtbank Oost-Brabant oordeelde de rechter dat de familie Tausch bij aanschaf van de grond in 2004 niet kon voorzien dat de afrit op termijn zou verdwijnen. De Raad van State ging hier in 2018 in mee, waardoor nadeelcompensatie een kwestie van tijd werd.

Geld opzij gezet

Zowel de gemeente Heusden als Pascal Tausch zijn blij dat de zaak met de uitspraak achter de rug is, zo meldde het Brabants Dagblad vorige week, ondanks dat de schadevergoeding volgens wethouder Mart van der Poel aan de hoge kant is. Doordat het volgens de gemeente onwaarschijnlijk is dat een andere rechter op een lager bedrag uitkomt, ziet het af van verder bezwaar.

De gemeente Heusden kan voor de betaling van de schadevergoeding volgens het dagblad terugvallen op het potje voor de Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat (GOL), waar ook de naburige gemeente Waalwijk en de provincie Noord-Brabant aan bijdragen.

Lees meer:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is als freelance redacteur verbonden aan TankPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.