Shell waarschuwt voor miljardenafschrijving in vierde kwartaal

Shell verwacht in het vierde kwartaal tussen de 3,5 en 4,5 miljard dollar te moeten afboeken op bezittingen, activiteiten en reorganisatiekosten, zo waarschuwt het concern maandag in een vooruitblik op de kwartaalcijfers.

Omgerekend komt de afschrijving neer op maximaal 3,68 miljard euro. Definitieve cijfers worden op 4 februari bekendgemaakt. Shell verwacht op het gebied van brandstoffen dat de prestaties in het vierde kwartaal vergelijkbaar zullen zijn met die van Q3, maar beduidend minder dan die van vorig jaar. Het olie- en gasbedrijf rekent op een verkoopvolume van maximaal 5.000 vaten per dag.

De olieproductie blijft in het vierde kwartaal naar verwachting steken op maximaal 2,35 miljoen vaten per dag. Dat komt onder meer doordat er vanwege orkanen in de Golf van Mexico minder opgepompt kan worden, terwijl de vraag vanuit Europa door het relatief warme weer naar verwachting lager uitvalt. De upstream-activiteiten zullen in het lopende kwartaal vrijwel zeker verliesgevend zijn, zegt Shell.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is als freelance redacteur verbonden aan TankPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.