Fastned opent eerste snellaadstation bij Duitse REWE-supermarkt

Fastned heeft in het Duitse Giessen deze week zijn eerste snellader bij een filiaal van supermarktketen REWE geplaatst. In het komende jaar zullen nog meer van dergelijke laadpunten bij REWE-vestigingen geopend worden.

Bij het REWE-filiaal in Giessen, zo’n 60 kilometer ten noorden van Frankfurt, zijn vier snelladers van 50 kW geïnstalleerd. De laadpunten hebben zowel een een CSS-aansluiting als een CHAdeMO-stekker. De laadlocatie is de eerste van een in 2018 aangekondigde pilot met REWE Region Mitte, met als doel om rond Frankfurt bij vier supermarkten snelladers te plaatsen. Het streven is om dat aantal verder uit te breiden.

Snelladers bij supermarkten bieden volgens Fastned uitkomst, aangezien de duur van een gemiddeld winkelbezoek overeenkomt met de laadtijd. Eerder in december bleek uit onderzoek dat supermarkten een van de locaties zijn waar bestuurders van elektrische auto’s graag snelladers zien in plaats van reguliere laadpunten.

Over de grens

In Duitsland exploiteert Fastned inmiddels achttien snellaadstations. Afgelopen november won het bedrijf in Frankrijk de aanbesteding van de Franse wegbeheerder Autoroutes Paris-Rhin-Rhône (APRR) voor negen nieuwe snellaadstations, terwijl het in oktober zijn eerste snellaadstation in België opende.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is als freelance redacteur verbonden aan TankPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.