Foto: Pixabay

Prijsontwikkeling benzine drukt inflatie in november

Foto: Pixabay

De inflatie in Nederland is in november gedaald naar 0,8 procent, waar dat een maand eerder nog 1,2 procent was. De prijsontwikkeling van kleding en benzine hadden een verlagend effect, schrijft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het CBS wijst erop dat benzine vorige maand 8 procent minder kostte aan de pomp dan in dezelfde maand een jaar eerder. In oktober was de brandstof nog 5,2 procent goedkoper. De benzineprijs schommelde in november tussen de 1,50 en 1,54 euro per liter. Voor een liter diesel was je begin vorige maand 1,15 euro kwijt, terwijl dat eind november opgelopen was tot 1,22 euro.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is als freelance redacteur verbonden aan TankPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.