Rolande opent tweede LNG-tankstation in Duitsland

Rolande LNG-tankstation in Duisburg

Rolande heeft op maandag samen met havenbedrijf Duisport zijn tweede LNG-tankstation in Duitsland geopend. De ingebruikname komt zo’n vier maanden na de opening van de eerste Duitse locatie in Ulm. In de eerste helft van 2021 willen Rolande nog vijf LNG-tanklocaties in Duitsland openen.

De nieuwe locatie is het terrein van Tankpool 24 in de haven van Duisburg. Daar kunnen chauffeurs 24 uur per dag terecht aan een van de twee LNG-vulpunten. De tanklocatie heeft een capaciteit van 150 voertuigen per dag en is reeds geschikt voor het gebruik van bio-LNG.

Het LNG-tankstation is onderdeel van het met Europees geld gefinancierde Connect2LNG-project, dat de ontwikkeling van een LNG-tanknetwerk in Europa tot doel heeft. Ook de eerder door Rolande geopende tankstations in België zijn daar onderdeel van, net als de in 2021 nieuw te openen locaties in Dortmund, Grasdorf, Lübeck, Ziesar en Hamburg.

Lees meer: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is als freelance redacteur verbonden aan TankPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.