Toyota-importeur komt met tankservice voor nieuwe waterstofauto

Toyota Mirai

Toyota gaat in Nederland een zogeheten tankservice voor de nieuwe Mirai waterstofauto introduceren. Dat betekent voor consumenten dat hun auto opgehaald, afgetankt en weer teruggebracht wordt.

Toyota wil op die manier potentiële klanten ontzorgen, aangezien de tankinfrastructuur nog niet op peil is. Voorwaarde is wel dat berijders binnen een straal van 50 kilometer van een waterstoftankstation wonen of werken.

Afgelopen oktober werd langs de A4 een nieuw vulpunt voor waterstof van Shell geopend. Het vulpunt is onderdeel van het consortium H2Benelux, waarin Shell samen met Total, het Belgische Colruyt, Rijkswaterstaat en Waterstofnet in totaal acht waterstoftankstations gaat realiseren. Toyota-importeur Louwman & Parqui was bij de opening aanwezig, net als Hyundai Motor Netherlands. Beide merken leveren al enkele jaren waterstofauto’s.

Louwman & Parqui deed de mededeling over de tankservice eerder op vrijdag bij de bekendmaking van de basisprijs van de nieuwe Mirai, die vastgesteld is op 65.995 euro. Daarmee is de auto zoals beloofd fors goedkoper dan het uitgaande model, die voor 81.095 euro in de prijslijst staat.

De nieuwe Mirai wordt in maart 2021 in ons land verwacht. Dankzij verbeteringen aan de aandrijflijn komt de auto voortaan maximaal 650 kilometer ver. Voor zakelijke rijders geldt bovendien dat de 12 procent bijtelling bij een waterstofauto over de hele cataloguswaarde wordt gerekend en niet, zoals bij een volledig elektrisch voertuig het geval is, tot een bedrag van 40.000 euro. Hierdoor moet een maandelijkse bijtelling van 241 euro per maand mogelijk zijn, zegt Toyota.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is als freelance redacteur verbonden aan TankPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.