Nieuw verkeersbord voor tankstations met laadpunt

Rijkswaterstaat heeft een nieuw pictogram geïntroduceerd voor oplaadpunten en waterstoftankstations langs de snelweg. Het moet verschijnen op de bewegwijzering naar tankstations en parkeerplaatsen waar een elektrisch- of waterstoflaadpunt is.

De eerste borden met het vrijdag onthulde pictogram zijn eerder deze maand al geplaatst in Zeeland, zo meldt Rijkswaterstaat. De nieuwe bewegwijzering verschijnt allereerst op plekken waar borden vanwege ouderdom toch al vervangen zouden worden. Hierdoor zal het mogelijk nog jaren duren voordat alle borden vervangen zijn, waarschuwt Rijkswaterstaat.

Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Stientje van Veldhoven is desondanks blij met de nieuwe bewegwijzering. “Mooi dat iedereen straks in 1 oogopslag kan zien waar je kunt laden of tanken langs de snelweg. Dat maakt schoon rijden weer een stukje comfortabeler en dat is een goede zaak”, zo zegt ze in een reactie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is als freelance redacteur verbonden aan TankPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.