Locatie Borne / Foto: DCB Energy

DCB Energy en OrangeGas breiden netwerk schone brandstoffen verder uit

Locatie Borne / Foto: DCB Energy

DCB Energy en OrangeGas zijn een samenwerking aangegaan om het netwerk van alternatieve brandstoffen in Nederland verder uit te breiden. Dit wordt gerealiseerd door het openen van de DCB Energy Hubs, waar het familiebedrijf uit Spijkenisse flink op in gaat zetten. Deze worden op strategische plekken in het land neergezet.

Bij de eerder dit jaar geopende locatie in Borne, onder de luifel van DCB Energy, kan onder meer CNG+, LNG en HVO 100 getankt worden. Op korte termijn kan hier ook gebruik worden gemaakt van snelladers en op langere termijn zal hier zelfs waterstof beschikbaar zijn. Bij de locaties Vierpolders, Vlaardingen en Spijkenisse die al operationeel zijn, kan er CNG (Groengas) getankt worden. OrangeGas exploiteert in Venlo en Den Hoorn CNG+. Het LNG wordt op beide locaties geëxploiteerd door PitPoint.LNG.

Wat in 2008 begon met een kleine samenwerking is inmiddels uitgegroeid tot een uitgebreide samenwerking. Inmiddels hebben beide partijen samen zes tanklocaties geopend waar schone brandstoffen worden aangeboden en hier blijft het niet bij. In 2020 zullen er namelijk nog eens vijf locaties geopend worden. OrangeGas en DCB Energy hebben samen de ambitie om binnen twee jaar op twintig verschillende locaties schone brandstoffen aan te bieden.

In TankPro Magazine nummer 4 spreken we uitgebreid met sales manager Hans de Hek van DCB Energy en met Joost Jansen van LIQAL over de nieuwe locatie in Borne. Het blad verschijnt dinsdag 25 augustus.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.