OrangeGas neemt vier tankstations en busdepot over in Zweden

OrangeGas slaat zijn vleugels verder uit in Europa. Nadat het Nederlandse bedrijf eerder al de grens met Duitsland overging, is het nu tijd om in Zweden aan de slag te gaan. Per 1 september worden vier commerciële tankstations en een busdepot In Helsingborg overgenomen van Oresund Kraft.

Met de overname groeit de jaarlijkse omzet van OrangeGas met 8 miljoen euro. Dit is volgens het bedrijf een grote stap in de ambitie van OrangeGas om de grootste schone brandstoffenretailer te worden in Noordwest-Europa, aldus oprichter en directeur Marcel Borger.

Oresund Kraft, het lokale energiebedrijf, wil zich komende jaren weer meer richten op het leveren van groene energie aan industrie en woonomgeving. Door het leveren van groene stroom en de service op de stations blijft Oresund Kraft nauw samenwerken met OrangeGas. Oresund Kraft verwelkomt het Nederlandse bedrijf als een zeer actieve marktpartij die de markt van het rijden op biogas een nieuwe impuls gaat geven, aldus Anders Östlund, CEO van Öresundskraft.

Bussen op biogas

Naast de commerciële stations is het busdepot van de stadsvervoerder en regionale vervoerder een belangrijke klant. Bij het depot tankt OrangeGas straks namelijk dagelijks 123 bussen op biogas af. Dit gas is gemaakt van GFT van de plaatselijke afvalverwerking.

De stations in Helsingborg zijn een volgende stap voor OrangeGas in Zweden, nadat op het eiland Oland op dit moment gebouwd wordt aan twee biogas-tankstations met snelladers. Naar verwachting zijn die stations deze zomer operationeel. De ambitie is om eind 2020 twintig tot dertig OrangeGas-locaties in Zweden te hebben.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

OrangeGas neemt vier tankstations en busdepot over in Zweden | TankPro.nl

OrangeGas neemt vier tankstations en busdepot over in Zweden

OrangeGas slaat zijn vleugels verder uit in Europa. Nadat het Nederlandse bedrijf eerder al de grens met Duitsland overging, is het nu tijd om in Zweden aan de slag te gaan. Per 1 september worden vier commerciële tankstations en een busdepot In Helsingborg overgenomen van Oresund Kraft.

Met de overname groeit de jaarlijkse omzet van OrangeGas met 8 miljoen euro. Dit is volgens het bedrijf een grote stap in de ambitie van OrangeGas om de grootste schone brandstoffenretailer te worden in Noordwest-Europa, aldus oprichter en directeur Marcel Borger.

Oresund Kraft, het lokale energiebedrijf, wil zich komende jaren weer meer richten op het leveren van groene energie aan industrie en woonomgeving. Door het leveren van groene stroom en de service op de stations blijft Oresund Kraft nauw samenwerken met OrangeGas. Oresund Kraft verwelkomt het Nederlandse bedrijf als een zeer actieve marktpartij die de markt van het rijden op biogas een nieuwe impuls gaat geven, aldus Anders Östlund, CEO van Öresundskraft.

Bussen op biogas

Naast de commerciële stations is het busdepot van de stadsvervoerder en regionale vervoerder een belangrijke klant. Bij het depot tankt OrangeGas straks namelijk dagelijks 123 bussen op biogas af. Dit gas is gemaakt van GFT van de plaatselijke afvalverwerking.

De stations in Helsingborg zijn een volgende stap voor OrangeGas in Zweden, nadat op het eiland Oland op dit moment gebouwd wordt aan twee biogas-tankstations met snelladers. Naar verwachting zijn die stations deze zomer operationeel. De ambitie is om eind 2020 twintig tot dertig OrangeGas-locaties in Zweden te hebben.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.