LNG-tankstation in Zwolle heropend na grootschalige verbouwing

Het oudste openbare LNG-tankstation van Nederland is verbouwd. Om aan de stijgende vraag te voldoen is de hoeveelheid vloeibaar aardgas bij de locatie van PitPoint.LNG aan de Kleefstraat in Zwolle voortaan  verviervoudigd. Het station is 24/7 toegankelijk en voorzien van twee LNG-pompen met daarbij drie opstelplaatsen voor trucks die rijden op LNG.

De pompen beschikken over een optie voor éxtra koud LNG, speciaal voor Volvo-trucks. Daarnaast zijn de tankinstructies op de digitale display in elf talen te vinden. Zo is het ook voor internationale transporteurs eenvoudiger om er te tanken. Om zoveel mogelijk transporteurs te kunnen bedienen, worden er meerdere LNG-tankkaarten geaccepteerd, waaronder die van EuroTrafic (Total), AS24, DCB Energy, DKV en Romac.

Stimuleringsregeling

Het aantal transporteurs dat de overstap naar LNG maakt is afgelopen jaren gestegen, onder meer vanwege milieuvoordelen en financiële voordelen, zoals de LNG-stimuleringsregeling die begin dit jaar van kracht is gegaan. Het LNG-station in Zwolle is op dit moment nog het enige LNG-station in Overijssel en daarmee voor steeds meer transporteurs logistiek gezien een belangrijk station.

Door de grotere LNG-opslagtank en een extra LNG-pomp hoeven de chauffeurs nu niet meer op elkaar te wachten, maar kunnen ze tegelijkertijd terecht. Snelheid en betrouwbaarheid van een LNG-tankstation is cruciaal en voor veel transporteurs zelfs doorslaggevend in de beslissing om voor LNG te kiezen. PitPoint.LNG denkt door de upgrade van dit station nóg beter aan deze behoeften te voldoen, zodat nog meer transporteurs de overstap naar LNG gaan maken.

Niet lang wachten

“We zijn heel blij dat we – ondanks de coronacrisis – dit station volgens planning operationeel hebben gekregen. Onze klanten hebben daarbij een grote bijdrage geleverd, door samen met ons het station te testen voor verdere optimalisatie. We zijn erg blij met zo’n trouwe en enthousiaste klantenkring, die we via deze weg nog eens extra in het zonnetje willen zetten. Alle chauffeurs die mee hebben geholpen en ons van feedback hebben voorzien zou ik daarom via deze weg hartelijk willen bedanken”, vertelt Joost de Ruijter, Sales & Business Development Manager bij PitPoint.LNG.

“We zijn erg blij met het vernieuwde station. Regelmatig stonden wij in verband met toenemende drukte in de rij te wachten om te kunnen tanken. Nu kunnen we mooi tegelijkertijd terecht, zelfs tijdens het lossen van nieuwe LNG”, aldus Jan Spijkers, eigenaar van Jaks Trucking.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

LNG-tankstation in Zwolle heropend na grootschalige verbouwing | TankPro.nl

LNG-tankstation in Zwolle heropend na grootschalige verbouwing

Het oudste openbare LNG-tankstation van Nederland is verbouwd. Om aan de stijgende vraag te voldoen is de hoeveelheid vloeibaar aardgas bij de locatie van PitPoint.LNG aan de Kleefstraat in Zwolle voortaan  verviervoudigd. Het station is 24/7 toegankelijk en voorzien van twee LNG-pompen met daarbij drie opstelplaatsen voor trucks die rijden op LNG.

De pompen beschikken over een optie voor éxtra koud LNG, speciaal voor Volvo-trucks. Daarnaast zijn de tankinstructies op de digitale display in elf talen te vinden. Zo is het ook voor internationale transporteurs eenvoudiger om er te tanken. Om zoveel mogelijk transporteurs te kunnen bedienen, worden er meerdere LNG-tankkaarten geaccepteerd, waaronder die van EuroTrafic (Total), AS24, DCB Energy, DKV en Romac.

Stimuleringsregeling

Het aantal transporteurs dat de overstap naar LNG maakt is afgelopen jaren gestegen, onder meer vanwege milieuvoordelen en financiële voordelen, zoals de LNG-stimuleringsregeling die begin dit jaar van kracht is gegaan. Het LNG-station in Zwolle is op dit moment nog het enige LNG-station in Overijssel en daarmee voor steeds meer transporteurs logistiek gezien een belangrijk station.

Door de grotere LNG-opslagtank en een extra LNG-pomp hoeven de chauffeurs nu niet meer op elkaar te wachten, maar kunnen ze tegelijkertijd terecht. Snelheid en betrouwbaarheid van een LNG-tankstation is cruciaal en voor veel transporteurs zelfs doorslaggevend in de beslissing om voor LNG te kiezen. PitPoint.LNG denkt door de upgrade van dit station nóg beter aan deze behoeften te voldoen, zodat nog meer transporteurs de overstap naar LNG gaan maken.

Niet lang wachten

“We zijn heel blij dat we – ondanks de coronacrisis – dit station volgens planning operationeel hebben gekregen. Onze klanten hebben daarbij een grote bijdrage geleverd, door samen met ons het station te testen voor verdere optimalisatie. We zijn erg blij met zo’n trouwe en enthousiaste klantenkring, die we via deze weg nog eens extra in het zonnetje willen zetten. Alle chauffeurs die mee hebben geholpen en ons van feedback hebben voorzien zou ik daarom via deze weg hartelijk willen bedanken”, vertelt Joost de Ruijter, Sales & Business Development Manager bij PitPoint.LNG.

“We zijn erg blij met het vernieuwde station. Regelmatig stonden wij in verband met toenemende drukte in de rij te wachten om te kunnen tanken. Nu kunnen we mooi tegelijkertijd terecht, zelfs tijdens het lossen van nieuwe LNG”, aldus Jan Spijkers, eigenaar van Jaks Trucking.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.