Rotterdammer (48) aangehouden voor tanken zonder te betalen

De politie heeft op de snelweg A16 bij Rotterdam een 48-jarige inwoner van die stad aangehouden op verdenking van herhaaldelijk tanken zonder betalen, het rijden met valse kentekenplaten en diefstal en heling van platen.

De politie hield de Rotterdammer afgelopen woensdag aan. Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid zagen omstreeks 15.00 uur een auto rijden waarvan bleek dat de kentekenplaten op die auto sinds 14 april als vermist of gestolen waren gemeld. De vermiste kentekenplaten hoorden bij een Hyundai, maar zaten op een Opel. Ter controle werd de auto aan de kant gezet.

Bij de controle in de auto vonden de agenten een set kentekenplaten die sinds 20 maart als vermist of gestolen waren gemeld. Ook troffen zij een zogenaamde ‘lockpick-set’ aan. Bekend is dat deze sets vaak gebruikt worden om illegaal sloten te openen. Uit verder onderzoek bleek ook dat de afgelopen tijd door een auto met deze valse kentekenplaten bij verschillende tankstations was getankt zonder te betalen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.